Topnavigatie

In memoriam Femie Diender

 

Femie Diender (1929-2018)

Op de hoge leeftijd van ruim 89 jaar overleed op 20 augustus jl Femie Diender. Femie was een Eileuver in hart en nieren. Al in de vroegste jaren van de vereniging was zij actief, onder andere als lid van de Commissie Zittingsavond en van de Commissie Bejaardencarnaval, zoals deze voorloper van het Seniorencarnaval in de jaren ’70 werd genoemd.

Femie was ook de laatste van de Wieze Griez’n. Deze club van, vooral, oudere dames werd in 1992 opgericht in reactie op de stichting van de jeugdgroep de Klepperaers. De dames, die één heer toelieten tot hun selecte gezelschap, zorgden bij verschillende evenementen voor ludieke optredens, maar trokken ook buiten het carnavalsseizoen wel met elkaar op.

Femie zou nooit ontbreken bij activiteiten van de Eileuvers. Ze voelde zich er thuis en vond het heerlijk om met iedereen een praatje aan te knopen. De laatste jaren werd haar wereldje kleiner wat er ook toe leidde dat ze niet of nauwelijks meer kwam. Maar vorig jaar ontbrak ze niet bij de Sleuteloverdracht op het Stadhuis. Bij die gelegenheid nam ze vol trots de onderscheiding van Prins Sebas I in ontvangst.

De vereniging is haar dankbaar voor haar inzet en betrokkenheid bij de vereniging. We zullen haar missen. Haar familie wensen we van harte sterkte met haar overlijden.

Het bestuur van CV De Eileuvers

Deel dit...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Één reactie op In memoriam Femie Diender

 1. Arie Mekkring augustus 23, 2018 at 9:12 pm #

  Groot fan

  Op het Seniorencarnaval ontbrak zij eigenlijk nooit tot dat zij problemen kreeg met haar gezondheid. Tijdens deze avonden kwam zij na afloop steevast naar ons (The Tree Buuts) toe om te zeggen dat zij er weer enorm van genoten had. Jaren later vroeg zij nog steeds: wanneer treden jullie nou weer op? Zij was vanaf het begin onomstotelijk onze grootste fan. Daarnaast herinneren wij haar als enthousiast, belangstellend en geïnteresseerd in tal van zaken. Hoewel zij de laatste jaren regelmatig verstek moest laten gaan, zullen wij haar toch missen.

  Wij wensen haar familie sterke toe om dit verlies te dragen.

  Namens The Tree Buuts,

  Arie Mekkring

Geef een reactie