Topnavigatie

In memoriam Jan Ruberg (1932-2014)

Jan Ruberg s

Het verdrietige bericht bereikte ons dat Jan Ruberg afgelopen vrijdag 23 mei is overleden. Jan behoorde tot de oer-Eileuvers. Al in 1957 trad hij toe tot het bestuur van het samenwerkingsverband van de Zwolse katholieke organisaties die besloten gezamenlijk carnaval te gaan vieren. Op 16 februari 1958 organiseerden zij een carnavalsfeest in de grote zaal van Suisse. Uit het samenwerkingsverband kwam in 1962 de carnavalsvereniging de Eileuvers voort, waarvan hij mede-oprichter werd. Jan bleef tot 1971 deel uitmaken van het bestuur van de vereniging, en leidde als waarnemend voorzitter de vereniging tussen 1968 en 1970. Een groots opgezette ledenwerfactie zorgde in die tijd voor een sterke groei van de vereniging. Met anderen was Jan de bruggenbouwer die het zelfstandig georganiseerde bejaardencarnaval – de voorloper van het Seniorencarnaval – binnen de gelederen van de Eileuvers bracht. Ook bij het instellen van de officiële sleuteloverdracht speelde Jan een rol. Na zijn aftreden bleef hij via de Senaat zijn krachten voor de vereniging inzetten. Voor al die activiteiten en werkzaamheden werd Jan Ruberg in 1979 bij het 22-jarig bestaan van de Eileuvers het erelidmaatschap verleend.

Jan bleef ook na zijn bestuurlijke periode met hart en ziel aan de vereniging verbonden, onder andere samen met zijn vrouw Tiny als enthousiast lid van de club van 111. Helder voor de geest staat ons nog zijn enthousiaste reactie op de vernieuwde zittingsavond. Wij zullen zijn aanwezigheid en betrokkenheid missen. De Eileuvers gedenken Jan Ruberg in dankbaarheid en wensen zijn vrouw Tiny, kinderen en kleinkinderen van harte sterkte met dit verlies.

Jaap Hagedoorn

Voorzitter cv De Eileuvers

Deel dit...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

3 reacties op In memoriam Jan Ruberg (1932-2014)

 1. Vorst Pieter I mei 27, 2014 at 11:38 am #

  Ons Erelid de HEER Jan Ruberg , was een baken voor de Eileuvers. Was het omdat hij “Mister Wood” van het KJC wist te bespelen dat hij die pauselijke onderscheiding kreeg? Jan was ook Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
  Wat een eer en genot met hem te mogen organiseren en feesten. Lange Jan enorm bedankt.!
  Tiny, kinderen en kleinkinderen en verdere familie sterkte!

 2. Rob van de Wiel mei 28, 2014 at 1:32 pm #

  Tiny en familie,

  Het bericht van het overlijden van Jan verraste ons. We wensen je en de verdere familie veel sterkte toe, en hopen dat jullie bij elkaar veel steun kunnen vinden voor dit grote verlies.
  Oud lid van de raad van 11.

 3. Theo Giesen februari 11, 2016 at 8:48 pm #

  Omdat ik in Limburg woon (al sinds 1963) ben ik niet op de hoogte geweest van het overlijden van Jan. Ik heb in de zestiger jaren een paar jaar in het bedrijf van de Gebrs. Ruberg gewerkt en voor die tijd meegewerkt aan de oprichting van “De Eileuvers. Volgens mij was de eerste Prins in Zaal Suisse Henk Habes. Ben in 1960 vertrokken naar Gouda om mijn oude baan bij N.S. weer op te pakken. Daarna in Heerlen terecht gekomen en in ’t Limburgse vasteloavesgebeuren opgenomen en diverse jaren de VasteovesVerein De Winkbülle gesteund met diverse bezigheden, van lid programmacommissie tot decor/carnavalswagen ontwerper/boewer. Ben nu 79 jaar en nog altijd geïnteresseerd de “de vasteloavend”. Alaaf..

Geef een reactie