Topnavigatie

In memoriam Paul Wiertz (1955-2014)

paul

Ons bereikte het droeve bericht dat op 9 juli jl. Paul Wiertz is overleden. Hij ging de Eileuvers als Prins Poll I voor in het carnavalsjaar 1990-1991. Afkomstig uit een katholiek middenstandsgezin met Zuid-Nederlandse bindingen was het carnaval hem als het ware met de paplepel ingegoten. Geen wonder dat hij zijn krachten inzette voor de vereniging, onder andere als lid van de Raad van 11, en voor optocht en andere ludieke activiteiten, zoals de Kakelphonie. Hij was zeer creatief en als hij ergens voor ging, dan was het voor de volle 100%.

Het jaar waarin hij Prins was, was een turbulent jaar. In het Midden-Oosten woedde de Eerste Golfoorlog na de invasie van Koeweit door de Iraakse troepen van Saddam Hussein. Dit was aanleiding voor de gemeente Zwolle om intrekking van de vergunning voor de openbare carnavalsactiviteiten te overwegen. In overleg met Prins Poll en de Eileuvers werd besloten om alle buitenactiviteiten als intocht en optocht te schrappen. De interne feestelijkheden gingen wel door, wat Prins Poll de bijnaam van Binnenprins opleverde.

Paul was in zijn hart een echte Eileuver. Zijn drukke werkzaamheden leidden ertoe dat hij in later jaren minder aan activiteiten kon deelnemen. Maar bij de prachtige vernieuwde zittingsavond in november vorig jaar verscheen hij in vol Vorsten-ornaat en genoot met volle teugen.

Nog maar enkele weken geleden ontvingen wij het bericht dat Vorst Poll ernstig ziek was. Hij ging de strijd met opgeheven hoofd aan, zo liet hij weten. Vorst Jos bezocht hem afgelopen maandag nog en samen haalden zij mooie herinneringen op aan het verleden.

De Eileuvers zullen de betrokkenheid van Vorst Poll missen en gedenken hem in dankbaarheid voor zijn inzet, als lid en als Prins en Vorst. Wij wensen zijn vrouw Coby en dochter Barbara van harte sterkte om dit grote verlies te dragen.

Jaap Hagedoorn

Voorzitter cv De Eileuvers

Deel dit...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

6 reacties op In memoriam Paul Wiertz (1955-2014)

 1. Ronald juli 12, 2014 at 2:35 pm #

  Gecondoleerd en heel veel sterkte voor de nabestaanden
  ..

 2. Jospiening juli 12, 2014 at 5:16 pm #

  Gecondoleerd ,
  En veel sterkte voor de familie.

 3. Margriet Meindertsma juli 12, 2014 at 8:47 pm #

  Verdrietig voor familie, vrienden en de stad Zwolle. Verlies van een vooraanstaand middenstander in stad en samenleving.

 4. p nolten juli 12, 2014 at 9:44 pm #

  Enorm veel sterkte en kracht voor familie en vrienden.

 5. Antoinet juli 12, 2014 at 11:42 pm #

  Beste Paul,

  Wat is het snel gegaan.. Ik heb je 1,5 maand mogen ontmoeten in het het ziekenhuis en wat was dat fijn! Een positief en gezellig persoon! Ik wou dat ik je eerder had mogen ontmoeten. Veel sterkte voor het gezin en de nabestaanden. Het is een behoorlijk verlies..
  Lieve groeten

 6. Froukje Meutgeert juli 13, 2014 at 9:57 am #

  Gecondoleerd met het overlijden van Paul. Dat hij nog veel te jong was, is onnodig te melden. Heel veel sterkte toegewenst.

Geef een reactie