Topnavigatie

In Memoriam Phons Leer (1929-2017)

Phons Leer

1929 -2017

Tot ons verdriet vernamen wij dat Phons Leer, Lid van Verdienste van de vereniging, op 19 juli jl overleed op 88-jarige leeftijd. Decennialang heeft Phons zich met volle energie ingezet voor de Eileuvers en voor het Zwolse carnaval. Al in de jaren ’80 was hij lid van de commissie Zittingsavond en de commissie – wat toen nog genoemd werd – Bejaardencarnaval, later het Seniorencarnaval. Ook aan de Club van 111 heeft hij zijn beste krachten gegeven. Ook Phons’ vrouw Hennie was actief betrokken bij het carnaval.

Met name Phons’ gave om op geheel eigen wijze sponsoren aan het carnaval te binden, is de Eileuvers zeer ten goede gekomen. Phons was daarin altijd recht door zee. Op de grote avond van de Club van 111 zat hij bij de ingang en wie nog niet had betaald, kreeg het dringende verzoek dat ter plekke alsnog te doen. Anders kon er geen toegang worden verleend. En met zijn soms strenge commentaar scherpte hij het beleid en bestuur van de vereniging.

Gezondheidsproblemen zorgden ervoor dat hij stukje bij beetje zijn inzet moest opgeven. Maar nooit zou hij de zittingsavond, de avond van de Club van 111 en het Seniorencarnaval overslaan, gebracht door zijn dochter Lysette. Het waren tenslotte de Eileuveractiviteiten waaraan hij zijn krachten had gewijd. Om al die jarenlange en tomeloze inzet werd hij in 2004 terecht benoemd tot Lid van Verdienste van de vereniging.

Phons zal gemist worden in de vereniging, om wie hij was en om wat hij deed. Veel groter is nog het gemis voor zijn familie die wij van harte sterkte wensen. Wij blijven achter in dankbaarheid voor zijn inzet.

 

Jaap Hagedoorn
voorzitter cv de Eileuvers 

 

Deel dit...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 reacties op In Memoriam Phons Leer (1929-2017)

  1. Mart en Lucy Flierjans versiering juli 21, 2017 at 2:38 pm #

    Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte met het verlies en voor de toekomst

  2. Frans Dinkelberg juli 21, 2017 at 7:31 pm #

    We zullen hem missen, the Godfather van de Club van 111

    De commissie Club van 111

Geef een reactie