Carnavalsvereniging de Eileuvers
12 feb 2023

Arjan Orde van Verdienste in Goud

Arjan Broekman inmiddels alweer zo’n 7 jaar eigenaar van Grand Café Het Wijnhuis en daarvoor 10 jaar Het Proeflokaal van Zwolle.

Arjans hart en ziel liggen in de horeca. Met als gedegen leerschool het Grand Hotel Wientjes als basis nam hij Het Proeflokaal van Zwolle over. Met visie, lef en durf breidde hij het gastenbestand uit met veel jong potentieel. Het Proeflokaal bleef daarom een actueel café en bestaat dankzij deze basis nog steeds.

In dat etablissement bleek hij bovendien een groot creatief brein te zijn. Van zijn hand en geest waren vele spraakmakende evenementen zoals Beachvolleybal terwijl de straat gerenoveerd werd, De Suhsi- en ‘bubbels’-zondagen, De moederdag-tandemdag en natuurlijk Carnaval in het Proeflokaal met ieder jaar weer een ander thema.

Niks was in die jaren te gek. Vol verve en passie sponsorde en organiseerde hij mee met de dinsdagmiddagwandelingen van carnavalsvierders Hetty en Anja de Lange en Sander Dol. Gerrit van der Kooij als boeddha op de bar, CountryWilma, Didgeridooblazers, het kwam allemaal voorbij.

Zoals eerder vermeld klopte zijn horecahart verder en verder en harder en harder en nam bij het 6x grotere wijnhuis over.  Nu gingen alle wijnbellen rinkelen. Arjan organiseert daar al jaren het prestigieuze wijnfestival en wist grote internationale wijnhuizen zoals De Rotschilds naar Zwolle te halen.

En ook daar nam hij vele jaren actief deel aan het Sassendonkse carnaval. Met het Wijnhuis en De Tent het middelpunt vormende van Sassendonk.

In coronatijd heeft Arjan zich drie slagen in de rondte gewerkt om het wijnhuis te upgraden. Nieuw schilderwerk, nieuwe toiletten, antieke kroonluchters, één van de mooiste terrassen van Zwolle en binnenkort komt daar een prachtige bar uit Frankrijk bij. Arjan heeft de beslissing genomen te stoppen met carnaval vieren in het Wijnhuis. We vinden dat natuurlijk superjammer maar begrijpen de redenen waarom en respecteren deze beslissing. Maar niet voordat we hem en z’n crew bedanken voor alle fantastische carnavalsfeesten en jaren die we hebben mogen beleven in Proeflokaal en Wijnhuis. Gelukkig blijven andere initiatieven van zijn hand dus we gaan elkaar nog veel zien.

Op 13 november 2004 reikten wij De Orde van Verdienste in Zilver uit. Vandaag heeft het bestuur, na conform het Reglement van Protocol en Discipline advies ingewonnen te hebben bij de Onderscheidingscommissie, besloten Arjan Broekman te onderscheiden met De Orde van Verdienste in Goud van Carnavalsvereniging De Eileuvers.