Carnavalsvereniging de Eileuvers
25 jan 2023

Herman de Kleine Erelid

Herman de Kleine, Vorst Herrie I (carnavalsseizoen 1992-1993)
Erelid van Carnavalsvereniging De Eileuvers

Herman de Kleine, Vorst Herrie de 1ste in het carnavalsseizoen 1992-1993, was voorafgaand aan zijn Prinsenschap een verdienstelijke Raad van 11 lid en actief in onder andere de bouwcommissie. Als Markies d´couleur tot art-design heeft hij vele prinsenwagens voorzien van zijn creatieve en kliederlijke vrijheid. Zelfs de huidige prinsenwagen heeft hij voorzien van vele kwaststreken. Je zou kunnen stellen dat waar een likje verf op zit Herman erbij geweest is. Eipieper opkomst Ei, Eipiepernest, het zittingsavond opkomstnest, de adjudantennesten en natuurlijk ons aller trots, het Eileuvernest op de grote markt.

Deze creativiteit vertaald zich ook in het ontwerpen van vele prinsen-, jubileum- en herinneringsmedailles. Het 66-jarig jubileumspeldje is ook van zijn hand.

Na een aantal jaren in het Vorstendom heeft Herman het voorzitterschap op zich genomen. Herman is een trouw bezoeker van ledenvergaderingen en bijeenkomsten. Vaak gezeten op de eerste rij voorziet het bestuur van gevraagd en ongevraagd repliek.

Een levensgenieter en gezelligheidsmens. Zeilend, schilderend en schilderachtige zeilschepen op verre wateren. Met een sigaartje en een glaasje genietend van het leven in Haerst en verre oorden.

Tijdens de Carnaval is Vorst Herrie van vrijdag tot woensdag in Sassendonk. Onderdeel uitmakend van het creatieve en doldwaze kopje trio schitterde hij ondermeer als Dorus in de optocht. Ook alleen schittert hij op het carnavalstoneel in zijn legendarische act “Ermien uut Haerst”, met kruiden, zakjes en drankjes de carnavalsvierders op bio natuurlijke wijze te genezen van alle mogelijke kwaaltjes tijdens carnaval. Verder is Vorst Herrie vaak zwervend te aanschouwen in kroegen, steegjes en bij het straattoneel.

Vorst Herrie de 1ste heeft bijna iedere Eileuver-onderscheiding opgespeld gekregen. De Orde van Verdienste in Zilver op 11 november 1989 tot Grootofficier in de orde van de Goude Eileuver op 11 november 2011. Gezien zijn trouwe staat van dienst en zijn niet aflatende inzet voor de vereniging heeft het bestuur, na conform het Reglement van Protocol en Discipline advies ingewonnen te hebben bij de Onderscheidingscommissie, besloten Vorst Herrie de 1ste aan de Hofvergadering voor te dragen en vervolgens te benoemen tot Erelid van Carnavalsvereniging De Eileuvers.