Carnavalsvereniging de Eileuvers
25 jan 2023

Rex Feenstra Erelid

Rex Feenstra, Vorst Rex I (carnavalsseizoen 2003-2004)
Erelid van Carnavalsvereniging De Eileuvers

Rex Feenstra, Vorst Rex de 1ste in het carnavalsseizoen 2003-2004, heeft voorafgaand aan zijn Prinsenschap de kar getrokken als voorzitter van de Eipiepers.

Verder was hij vele jaren actief als secretaris van de vereniging. Een periode waarin de notulen nog groots werden uitgewerkt en werden besproken. Dat vergde een groot geduld en enorm vermogen om zaken gepast en begrijp samen te vatten. Ofwel een 11 minuten durende discussie in 11 regels op te schrijven waarin in iedereen zich gehoord en begrepen voelde.

Om enige structuur te houden binnen het Vorstendom, op papier dan, is Rex vele jaren de Skrievert geweest en krijgt het voor elkaar het zo op papier te zetten dat de Vorsten er nog iets van snappen. Tevens is Rex een perfecte penningmeester is voor en van het Vorstendom.

Rex is ook een tijd actief geweest van de Sassendonkse Optocht Tribune. Deze groep “wijze” mannen zorgen er tijdens de optocht voor dat er een tribune langs het parcours staat. Zo kunnen de carnavalsliefhebbers die wat slechter ter been zijn ook mooi de optocht bekijken. Tevens wordt er zo geld opgehaald wat geheel ten goede komt aan de Sassendonkse Optocht.

Als mens is Rex een zeer prettig persoon die niet te beroerd is om zijn ‘linkse sociale’ stem gevraagd en ongevraagd laat horen aan eenieder die het wel of niet wil.

Vorst Rex de 1ste heeft bijna iedere Eileuver-onderscheiding opgespeld gekregen. De Orde van Verdienste in Zilver op 15 november 1997 tot Grootofficier in de orde van de Goude Eileuver op 31 januari 2016. Gezien zijn trouwe staat van dienst en zijn niet aflatende inzet voor de vereniging heeft het bestuur, na conform het Reglement van Protocol en Discipline advies ingewonnen te hebben bij de Onderscheidingscommissie, besloten Vorst Rex de 1ste aan de Hofvergadering voor te dragen en vervolgens te benoemen tot Erelid van Carnavalsvereniging De Eileuvers.