Topnavigatie

Oetrope Stadsprins Mestreech

Afgelopen weekend zijn een aantal leden van onze vereniging naar Maastricht gegaan om het uitroepen van de nieuwe Prins bij te wonen, oftewel de Oetrope Stadsprins 2017 in Mestreech!

Waarom Maastricht?

Het was 30 oktober 2016 en onze prins Sebas – toen nog gewoon Bas – sprak na de (gewonnen!) wedstrijd van Pec Zwolle tegen Go Ahaed Aegles enkele mensen uit Maastricht. Hij vertelde stiekem dat hij de nieuwe Stadsprins van Sassendonk zou worden en daarop zeiden deze mensen… wij kennen de Tempeleers (de stadsvereniging van Maastricht) en wij gaan zorgen dat jij bij ons aanwezig kan zijn bij de Oetrope!

Dus vertrokken afgelopen zondagochtend om 8.44 uur ruim 30 leden met de bus naar Maastricht. Om 13.11 uur kwamen zij bij Hotel La Bourse aan (waar de meesten ook bleven overnachten), midden op de “Merret”  van Maastricht. Daar vond om 15.11 uur de Oetrope plaats. Het plein stroomde langzaam vol met uiteindelijk toch wel zo’n 10.000 mensen tijdens de ceremonie. Dat was imposant.

Vlak voor de officiële plechtigheid mocht onze Prins – weliswaar niet in officieel – kennismaken met de prins van de Tempeleers van het afgelopen seizoen. André Rieu wilde vervolgens ook graag met “onze” Bas op de foto (ja wie wil dat nu niet…. met de stadsprins van Sassendonk op de foto) en daarna genoten wij gezamenlijk van het feestelijke gebeuren op het plein. Tsja en wat zullen wij dan zeggen… dat was nou net niet wat we ervan hadden verwacht.  Na wat plechtigheden werd de prins bekend en de grote menigte op het plein reageerde naar de mening van de Sassendonkers tam! Geen gejuich, applaus, gespring…. Geen confetti kanonnen, geen kapel die jubelend speelde, geen serpentines… Wat ons betreft dan beter de Buitensociëteit vol met 444 feestende Sassendonkers dan op de Markt in Maastricht met duizenden tamme feestvierders.

Maar groots was het feest vervolgens wel…..want de stad stond gewoon op zijn kop. Ongelooflijke veel nuchtere en “zatte” ermeniën… alle cafés waren in een paar uur tijd omgebouwd tot feestzaaltjes met DJ’s en kapellen. Het was feest in elke kroeg. Verkleed of niet verkleed, alles feestte door elkaar heen. Elke kroeg zat stampvol met buiten de kroeg grote groepen gezellige feestende mensen en kapellen….

Wij Sassendonkers vonden dit allerminst vervelend. We dompelden ons onder in de Mestreechtse gewoontes. We poogden mee te zingen met de “vastelaovond” liedjes en zullen het liedje “Roetewisser” altijd blijven verbinden aan dit geweldig leuke weekend. Wij zeggen dan ook graag: volgend jaar hopelijk weer!

Namens de feestgangers,

Mariëlle Norp

Foto’s: diverse feestgangers van de Eileuvers

Deel dit...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Één reactie op Oetrope Stadsprins Mestreech

  1. Yvette Colee januari 31, 2017 at 7:30 pm #

    Wat een geweldig initiatief!!
    Momenteel hebben we in Born(ligt ook in Limburg) een seniorenprins.welke in 1974-1975 stadsprins van de Eileuvers is geweest en ik kan jullie verzekeren als er nog een afvaardiging deze kant op komt ik er voor zorg dat er op zijn minst: Ik ben een Zwollenaar gedraaid gaat worden!!!
    Groeten en een mooi carnavalsseizoen gewenst

Geef een reactie