Carnavalsvereniging de Eileuvers
3 Apr 2021

In Memoriam Pieter Norp

Dum vivimus vivamus
“Laten we van het leven genieten zolang we leven”
 
Op Goede vrijdag bereikte ons het bericht dat vrij plotseling Pieter Norp is overleden. In het Jubileumseizoen 1x11=11 1967/1968 ging hij ons voor als Prins Pieter de Eerste, Prins der Eileuvers.
 
Pieter werd geboren in een katholiek middenstandsgezin waarbij de Vastelaovend centraal stond evenals het verenigingsleven. Pieter begon zijn carrière bij de Eileuvers als adjudant van Prins Rus de Eerste 1964 en was president van de raad van elf. Tijdens zijn Prinsschap in 1968 was hij samen met Herman van der Weerd de aanjager van het Tempocarnaval. 
 
Door zijn verhuizing en werk buiten Zwolle raakte hij het directe contact met Zwolle kwijt. Maar Pieter kwam terug, en hoe! Samen met z’n broers Anton en Jos zette hij zich in voor de Krentenpannenkoeken op Vastelaovend aan de bewoners van het Binnengasthuis.
 
Ook tijdens de latere vorstenuitjes verblijde hij ons met zijn blokfluitsessies en kon hij erg genieten van een advocaatje met slagroom en zijn sigaartje. In betere tijden sloeg Pieter geen vergadering over van de vereniging en het Vorstendom.
 
Pieter was binnen de Eileuvers een markant persoon die de carnaval uitdroeg op zijn eigen manier.
 
De Eileuvers zullen Vorst Pieter met groot respect gedenken.
Wij wensen zijn kinderen en familie alle sterkte toe bij dit verlies.
 
 

 Bestuur CV de Eileuvers                 
Vorstendom der Eileuvers