Carnavalsvereniging de Eileuvers

Cultuurpartner worden

Houd Sassendonk in volle glorie! Word een trotse cultuurpartner

Als motor achter het Sassendonkse carnaval zorgt Carnavalsvereniging de Eileuvers al jarenlang voor een sprankelende nieuwe Stadshoogheid, een bruisend programma vol evenementen, het behoud van Sassendonks Carnaval als cultureel erfgoed en het betrekken en binden van de jeugd bij dit unieke feest.

Historie
Het Sassendonkse carnaval ademt een rijke historie. Het is een omkeringsritueel waarin maatschappelijke rollen worden omgedraaid en iedereen gelijk is. Het is een tijd waarin de spreekwoordelijke maskers af mogen en met humor en een knipoog naar ons dagelijks leven wordt gekeken. Sinds 1957 heeft het carnaval in Zwolle, beter bekend als Sassendonk, zich ontwikkeld tot een uniek en intiem feest met regionale en landelijke uitstraling. Een groot straattheater, waar vriendschappen voor het leven worden gesloten.

Sassendonk
Tijdens het 5 dagen durende carnavalsweekend genieten tienduizenden mensen uit Zwolle en omliggende regio van de diverse carnavaleske activiteiten in de stad, we spreken van één van de grootste publiekstrekkers van het jaar in Zwolle. We zien het steeds drukker en drukker worden in Sassendonk. Steeds meer mensen uit de regio trekken naar onze provinciehoofdstad om ook een glimp van ons geweldige carnaval op te vangen en zelfs om het feest mee te vieren!

CV De Eileuvers
De drijvende kracht achter veel activiteiten in het Sassendonkse carnaval is CV de Eileuvers. Een prachtige vereniging met veel historie, creativiteit en fi jne mensen. Samen met andere verenigingen zorgen wij er al jaren voor dat de mooie tradities voortgezet worden. Tijden veranderen en met oog voor vernieuwing willen wij ons carnaval nog heel veel jaren in ere houden.

Sassendonkse cultuurpartner
Om alle activiteiten te kunnen blijven realiseren, hebben we jouw steun nodig. We vragen bedrijven om Sassendonkse cultuurpartner te worden en een jaarlijkse bijdrage van € 555,- te doneren. Wij vermelden jouw logo bij diverse Eileuver activiteiten en in onze communicatie uitingen. Daarnaast nodigen we je jaarlijks uit voor de exclusieve feestavond met heerlijk eten en drinken bij onze culture partner Zwolse Theaters.

Help ons om Sassendonk in volle glorie te houden! Sluit je aan als cultuurpartner van Sassendonk en Cv de Eileuvers en ervaar de magie van het carnaval in Zwolle. Samen maken we van Carnaval 2024 en al die jaren erna een onvergetelijk feest in Sassendonk.
 

Ook Sassendonkse cultuurpartner worden, of heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Commissie cultuurpartner Sassendonk
cultuurpartners@eileuvers.nl - 0628340676Sassendonkse cultuurpartner