Carnavalsvereniging de Eileuvers

Persbericht Prins Libra I

Persbericht 11 november 2022
Zwollenaar Marc Schulte (55 jaar) werd vrijdag gepresenteerd als de 66ste Prins der Eileuvers en Jubileum Stadsprins van Sassendonk. Hij zal Sassendonk ‘Prinselijk’ voorgaan als Prins Libra I. Hij was reeds in het seizoen 2009/2010 adjudant Tom Tom van Prins Martinus I. Daardoor en daarna trad hij dan ook toe tot het Adjudantenslim, en juist de loyaliteit aan dit carnavalsgezelschap maakte dat hij zijn keuze niet direct wilde en kon maken.  Hij is trots en verbonden aan het adjudantenslim. Maar na een aantal ‘gewogen momenten’ en ‘bezinningen’ – de Prins is tenslotte Weegschaal van sterrenbeeld – nam hij daadkrachtig de uitdaging aan en zei volmondig ‘Ja ik wil!’ .
 
Marc Schulte, zijn vrouw Angelique Schulte en hun kinderen maken al vele jaren onderdeel uit van de creatieve carnavalsgroep ‘Ut Swols Koningsuus. Het carnavalsbloed stroomt hen al vele jaren door de aderen. Zij hebben samen 3 kinderen. Eén van de dochters, Els,  is in 2012 jeugdprinses van Sassendonk geweest.
 
De nieuwe jubileum stadsprins motiveert zijn naam ‘Libra I’  door de combinatie van zijn sterrenbeeld en zijn keuze voor het werkveld van weegsytematiek:  ‘Libra’ betekent immers ‘weegschaal’.
 
Samen met een compagnon is hij eigenaar van een dynamisch bedrijf in weegsystemen, VWE (Van Wouw Engineering). Hoe toepasselijk: ‘een weegschaal’ werkzaam in de weegsystemen.
 
Prins Libra I heeft 2 adjudanten aangesteld, een mannelijke en een vrouwelijke. Adjudant Bandje en adjudant Tandje. Adjudant ‘Bandje’ heet in het dagelijks leven Jeroen van Ferneij (53 jaar) en is eigenaar van een bedrijf in fournituren voor de industrie, groothandel en consument (Ant. Schröder). Hij is getrouwd met Minou van Ferneij en hebben samen 2 kinderen.

Adjudant ‘Tandje’ heet buiten het carnaval Angelique Jordans (56 jaar). Zij is werkzaam als mondhygiëniste. Zij is getrouwd met Huub Jordans en hebben samen ook 2 kinderen. Zij is net als de Prins een fanatiek en gewaardeerd lid van Ut Swols Koningsuus.

“De beide adjudanten houden elkaar en De Prins in evenwicht, zij zijn verantwoordelijk voor de humoristische en financiële balans, zij leggen voldoende ‘gewicht’ in de schaal, hoewel dat niet aan ze af te zien is, maar zij kunnen ook zeker de balans doen doorslaan als dat nodig is”.
 
“Carnaval is ook het feest van de verbinding”. De Prins heeft vrijdag aan alle aanwezigen symbolisch een polsbandje uitgereikt als teken van verbinding en zal in het komend seizoen vaker de verbinding symboliseren.
 
Hoe kan het ook anders dat na de afgelopen woelige jaren de carnavalsleus van De Prins is:
 
Carnaval brengt Sassendonk weer in balans!

PS: Archie Bakker (Vorst Archibald I)  en Maarten Trooster (Vorst Martinus I)  treden dit jaar als begeleiders van de Prins op.


 Logo Prins Libra IVolg Prins Libra ook via zijn eigen social media kanalen:
Facebook
Instagram