Carnavalsvereniging de Eileuvers

Persbericht Prins Michaël

Persbericht 11 november 2023
Zwollenaar Mike van der Weerd  (48 jaar) is afgelopen zaterdag 11 november gepresenteerd als de 67ste Prins der Eileuvers en Stadsprins van Sassendonk. Hij gaat Sassendonk ‘Prinselijk’ voor als Prins Michaël. Van der Weerd was in seizoen 2012/2013 adjudant Snip van Prins Kortje I. Prins Michaël slaat zijn vleugels uit over Sassendonk en waakt over alle carnavalsvierders dit seizoen.
 
Mike van der Weerd, in het dagelijks leven CFO bij Equans, en zijn vrouw Carola vieren al jaren carnaval in Sassendonk. Het is hen met de paplepel ingegoten. Beiden zijn actief binnen de Eileuvers. Mike is lid van de carnavalsgroep Als Je Geen Talent Band waar hij de “eerste trombone” speelt.
 
Prins Michaël heeft twee adjudanten. Adjudant Stiek en adjudant Schmink. Adjudant ‘Stiek’ heet buiten het carnaval Esther Doornbosch (Stiekema) (45 jaar). Zij werkt bij gemeente Zwolle en is verantwoordelijk voor Kabinetszaken. Ze is getrouwd met Niels. Adjudant ‘Smink’ heet in het dagelijks leven Jelle Smink (46 jaar) en is werkzaam bij Connexion International, waar hij verantwoordelijk is voor de import en export van dranken. Hij is getrouwd met Nanda. Beide adjudanten zijn fervent carnavalsvierders en net als Stadsprins Michaël, lid van de Als Je Geen Talent Band.

Het prinselijk trio neemt alle carnavalsvierders onder hun vleugels. Als Stadsprins én Beschermheilige van de stad waakt Prins Michaël over een ieder die tegen zichzelf en een ander in bescherming moet worden genomen. Nooit langer dan drie weken uit de stad, beschermt hij ons tegen rampspoed.
 
Prins Michaël gaat aankomend seizoen Sassendonk voor met de carnavalsleus:
Met Prins Michaël is Sassendonk safe,
Geniet, lach en beleef!

PS: Jörgen Korthagen  (Vorst Kortje I) en Jos Kamphuis (Vorst Jos I) treden dit jaar als begeleiders van de Prins op.


 Prins Michaël - Adjudanten Stiek en SminkLogo Prins Michaël
Volg Prins Michaël ook via zijn eigen social media kanalen:
TikTok
Facebook
Instagram