Carnavalsvereniging de Eileuvers

Criteria voor de Sjurie

Jureringscriteria voor de Sassendonkse carnavalsoptocht.
  1. Het thema en/of de naam van de deelnemende groep moet duidelijk zichtbaar op de wagen zijn aangebracht, alsmede het nummer dat door de optochtcommissie uitgereikt wordt.
  2. Algemene uitstraling (hoe is de eerste indruk van de wagen/deelnemers)
  3. Thema uitwerking (het verplicht opgegeven thema, in hoeverre is dit uitgewerkt en nagekomen? Komt het thema goed uit de verf?)
  4. Verzorging afwerking (hierbij wordt gelet op de details, kleuren en afwerking van de totale groep)
  5. Verdeelt langs de route staan de juryleden tussen het publiek. Gekeken word hoe het Thema, de show ( van begin tot eind) tot uiting komt. “Denk aan enthousiaste mensen op en rond de wagen of lopend en de interactie met het publiek.
  6. De jury let ook op de veiligheid op en rond de wagens. Voor de wagens is het verplicht dat op ieder van de vier hoeken van de creatie een persoon van tenminste 18 jaar meeloopt.
  7. Carnavalesk, actualiteit, originaliteit en de uitvoering hiervan, hiervoor geeft de jury de punten. Na optelling hiervan, zal per categorie de prijswinnaars bekend worden.
  8. De prijsuitreiking zal vanaf 17:30 uur in de grote tent plaatsvinden.
  9. Jurering geschiedt door een onafhankelijke jury op basis van de criteria die hierboven worden vermeld. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen zelfgebouwde of gekochte wagens of wagenonderdelen. De uitslag is bindend voor zowel de optochtcommissie als de deelnemers. In beroep gaan is niet mogelijk.

Alaaf, De Sjurie der Sassendonkse Carnavalsoptocht.