Carnavalsvereniging de Eileuvers
12 feb 2020

OUWE OER'N EN OP VOLLE TOER'N

Ouwe Oer’n
De zondagmorgen van het carnavalsweekend is al sinds 1982 gereserveerd voor het Concours d’Ouwe Oer. Dit altijd gezellige evenement, waar getalenteerde en minder getalenteerde buutreedners hun buut komen presenteren, trekt al jaren de belangstelling van vele carnavalsvierders die vaak na de Carnavalsmis in de Basiliek hun weg vervolgen naar de grote carnavalstent.
Er gaat echter wat veranderen. Om de Buutreedners de aandacht te geven die ze verdienen in een omgeving waar men ook aandachtig wil luisteren, heeft de organisatie na een aantal goede gesprekken met de Tent en ’t Wijnhuis besloten om dit evenement samen breder en groter te maken.

Dit houdt in dat de Buutreedners hun optreden nu in ’t Wijnhuis zullen opvoeren, waar ook weer stoelen zullen staan in een wat rustigere omgeving. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er geen muziek en gezelligheid zal zijn, want de buuts zullen worden afgewisseld met verschillende optredens van artiesten en andere leuke acts. De winnaar van het Concours ‘d Ouwe Oer zal zijn/haar buut nog éénmaal opvoeren in de grote tent. Opgave kan telefonisch op 06-10887382 of via de mail: renehaverkort@home.nl

Op Volle Toer’n
In de grote Tent zal een nieuw spektakel gehouden worden, omdat de organisatie al vele jaren deze behoefte signaleert. Zo zal er een Singelparty verzorgd worden door DJ Vinyl Debiel,waar iedereen z’n eigen oude carnavalskraker kan uitzoeken en laten afspelen op vinyl. Het is eigenlijk een soort live Juke-Box waar de gezelligheid wordt gecreëerd door jou zelf.
Voor de mensen die echt wat anders willen is er in dezelfde ruimte een Silent Disco. Deze nieuwe trend wordt voor het eerst nu ook in Sassendonk gehouden voor een carnavalspubliek.

Bij een Silent Disco (ook wel stille disco genoemd) draait de DJ muziek, maar zijn er nergens speakers te bekennen! Het publiek heeft namelijk hoofdtelefoons op. De muziek die de DJ draait, wordt via draadloze zenders naar de hoofdtelefoons verstuurd. Eigenlijk is dit dus precies hetzelfde als een normaal feest, alleen hoort een buitenstaander slechts schuifelende danspassen en hier en daar iemand die meezingt!

Tevens heeft de organisatie op het pleintje voor de tent beide carnavalsketen (P10 en de Tra-Melanto's) betrokken in dit spektakel. Daar zal (bij goed weer) met behulp van de vaste bewoners van het plein voor de Tent een gegarandeerd spektakel losbarsten, waarbij er voor iedereen iets te zien, te horen en te doen is.

Kortom, voor elk wat wils. We nodigen je graag uit om bij deze primeur aanwezig te zijn.
Datum: Zondagmiddag 23 februari a.s.
Aanvang 12.11 uur (de tent is al om 11.33 uur geopend)
Grote Kerkplein, Sassendonk