Carnavalsvereniging de Eileuvers
5 dec 2022

Deurzakkers Orde van Verdienste in Goud

Carnavalsvereniging “de Deurzakkers”
Orde van Verdienste in Goud.

Al 55 jaar is onze Sassendonkse zustervereniging de Deurzakkers een begrip in het Zwolse carnaval. In het bijzonder in Ittersum, waaruit de Deurzakkers zijn voortgekomen door een grote groep actieve veteranen eind jaren ’60. Na diverse omzwervingen bij de Bierton – toen nog bekend als Bar Dancing "De Dèle", wijkcentrum Gerenlanden en het Engelse Werk kwamen ze in 1995 weer terug op het oude nest genaamd SVI. Hier zijn de Deurzakkers tot op de dag van vandaag actief als zelfstandige vereniging onder de vleugels van voetbalvereniging SVI.

Een bijzonder mooie traditie was altijd het kleintje carnaval in de SVI-kantine. Tegenwoordig worden hier in deze verbouwde kantine mooie herinneringen geboren op de receptie en feestavonden in november. Zeker door het altijd bijzondere bezoek van het Vorstendom van de Eileuvers als zij na hun pietentocht de Deurzakkers nog verblijden met hun snoepgoed. Het is en blijft een unieke locatie en bijzonder mooie combinatie: De Deurzakkers & SVI.

Dat de Deurzakkers in staat zijn om ook nieuwe tradities te ontwikkelen in het Sassendonkse carnaval blijkt wel uit de Hoogheden Karaoke op maandagavond. Hier vertonen Hoogheden uit Sassendonk en omstreken samen met hun adjudanten al 22 edities lang hun zangkunsten aan het carnavalspubliek. Holland’s got talent is er jaloers op. Om over The Voice maar helemaal te zwijgen.

Voor die jarenlange betrokkenheid en inzet voor het Zwolse carnaval verleent de vereniging Carnavalsvereniging “de Deurzakkers” de Orde van Verdienste in Goud.