Carnavalsvereniging de Eileuvers
19 dec 2023

Bas Potjes Orde van de Zilveren Eileuver.

Bas Potjes
Commandeur in de Orde van de Zilveren Eileuver.

Bas is niet zomaar een carnavalsvierder hij ademt en leeft carnaval met een ongekende passie. Zijn aanwezigheid binnen de Eileuvers is een zegen, waarvoor onze vereniging zeer dankbaar is. Altijd stand-by om bij te springen, heeft Bas door de jaren heen consistent zijn verantwoordelijkheid genomen in diverse commissies. Als lid van 'de 3' is Bas de drijvende kracht achter het magische evenement 'Te Land, ter Zee en voor ’t Swolsch café’ op carnavalszondag. Zijn inzet brengt vreugde bij talloze kinderen en ouders, waardoor het een hoogtepunt van het festijn wordt.

Bij zijn vertolking van Boney M's ‘Daddy Cool’  bracht  Bas niet alleen een nummer, maar toverde hij een oprechte glimlach op het gezicht van mede-carnavalsvierders. Samen met Margriet 'Moeders' Velthuis trok hij door de kroegen, en zelfs tijdens het carnavalsconcert als Prins Sebas I gaf hij zichzelf opnieuw volledig als ‘Daddy Cool’.

In 2017 aanvaardde Bas het voorzitterschap van de Sassendonkse Zittingsavond en sindsdien heeft hij samen met de commissieleden elk jaar een onvergetelijke avond weten neer te zetten. Tegenwoordig is hij weer commissielid, want sinds 2021 is hij de gewaardeerde voorzitter van het Vorstendom der Eileuvers en een waardevol lid van het bestuur. Zijn open visie en unieke inbreng zijn van onschatbare waarde gebleken.

Dit alles vergt niet alleen organisatorisch talent, maar getuigt ook van een overvloed aan positieve energie en ondernemerschap. En laat dat nu net de kenmerken zijn die Bas definiëren. Ondernemen zit in zijn bloed, zoals duidelijk blijkt uit zijn benoeming tot Ondernemer van het Jaar 2021 in de Regio Zwolle. Met Roscom en de Vuurwerkbaron heeft hij prachtige bedrijven opgebouwd die zijn vastberadenheid en toewijding weerspiegelen.

Met zijn ondernemerschap heeft hij een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan hervormen het sponsorbeleid van de vereniging met de werkgroep 555. Diverse ondernemers sluiten nu aan als cultuurpartner van Sassendonk en Cv de Eileuvers,  om zo samen de magie van het carnaval in Zwolle te blijven ervaren.

Als erkenning voor zijn toewijding aan de vereniging en zijn onuitputtelijke inzet voor het Sassendonkse carnaval heeft de vereniging met trots besloten Bas Potjes te bevorderen tot Commandeur In De Orde Van De Zilveren Eileuver.