Carnavalsvereniging de Eileuvers
8 jan 2024

Alfons Ridder In De Orde Van De Bronzen Eileuver

Alfons van Vilsteren
Ridder in de Orde van de Bronzen Eileuver.

Zoals Alfons is er geen één, en zeker niet van twee meter ‘plus’! Een ‘boom’ van een kerel en wat ons betreft een ‘boom’ waar wij op kunnen bouwen. Hij is een echte steun en toeverlaat die altijd bereid is een helpende hand te verrichten bij o.a. het bouwen van ons carnavalswagens voor de optocht.

Hij stelt z’n vaardigheden ook ten dienste van anderen, zoals KBS de Vlieger 2, waar hij wagens, materialen en bouwwerkzaamheden ter beschikking stelt en aanbiedt.

Alfons propagandeerde al tientallen jaren geleden zijn principe van de BBB:  Buut’n, Booer’n en Bouw’n. Binnen de wagenbouwcommissie is zijn aanwezigheid van onschatbare waarde op het gebeid van timmeren, zagen, construeren en creatief bouwen. Z’n creatieve geest en technische vaardigheden dragen bij aan de essentie van alle mooie thema’s die de afgelopen jaren de wagenbouw gepasseerd zijn.

Mede door zijn toewijding en harde werk hebben hij en de commissie er voor gezorgd dat onze wagens jaar na jaar indruk maken op het in grote getale toegestroomde publiek.

Daarnaast is Alfons, samen met zijn Wilma en nu al verschillende familieleden, een actieve vrijwilligerscomponent binnen onze vereniging. Hij en zij dragen bij aan de kracht van de gemeenschapszin van onze vereniging en dragen hun steentje bij aan diverse evenementen en activiteiten.

De essentie van onze vereniging wordt gekenmerkt door de passie, saamhorigheid en creativiteit van de leden. Als wagenbouwer en vrijwilliger draagt Alfons deze essentie met trots uit. Op onze beurt zijn wij daarvoor en daardoor natuurlijk trots op hem.

Nogmaals wij zijn trots op zo’n creatieve rots in de branding die de waarden en essenties van ons carnaval zo in zijn DNA meedraagt en uitdraagt en zo bijdraagt aan de waarden en de tradities van ons carnaval.  Zijn wijze van werken en behulpzaamheid is een inspiratiebron voor ons allemaal.

In erkenning voor zijn toewijding aan de vereniging en zijn onuitputtelijke inzet voor het Sassendonkse carnaval heeft de vereniging met respect besloten Alfons van Vilsteren te onderscheiden met de onderscheiding Ridder In De Orde Van De Bronzen Eileuver.