Carnavalsvereniging de Eileuvers
8 jan 2024

Jörgen Korthagen Orde van de Zilveren Eileuver.

Jörgen Korthagen
Commandeur in de Orde van de Zilveren Eileuver.

Jörgen Korthagen, beter bekend als Vorst Kortje ,is al geruime tijd actief voor de Sassendonkse Optocht Tribune. Als spreekstalmeester van dit dynamische gezelschap navigeert hij soepel en kleurrijk door de deelnemers van de optocht, waarbij zijn taalgebruik, in tegenstelling tot zijn vorstelijke naam, rijk, levendig en doordrenkt is van humor.

In diverse commissies schittert Kortje met zijn creativiteit, vastberadenheid en humor, waarbij zijn recente betrokkenheid bij het 66-jarig jubileum getuigt van zijn toewijding. Als drijvende kracht achter een dynamische huisstijl van alle PR- en reclame-uitingen binnen het jubileum en als waardevol lid van de jubileumcommissie heeft Jörgen bijgedragen aan een onvergetelijk jubileumjaar.

Op dit moment speelt Jörgen een belangrijke rol in de werkgroep 555, een initiatief dat de financiële positie van de vereniging aanzienlijk heeft versterkt. Zijn ondernemingsgeest komt ook tot uiting in zijn jarenlange succes met Mixcom, waar hij niet alleen laat zien een fantastische ondernemer te zijn, maar ook de ideale moderne aanvoerder voor zijn team.

Het bedrijf van Jörgen fungeert al enkele jaren als het schilderachtige decor voor de Hoogheden en Adjudanten van de Eileuvers tijdens fotoshoots. Als de foto’s wat minder zijn, ligt dat uitsluitend aan de Hoogheden en Adjudanten, want aan de locatie kan het niet liggen. De afgelopen jaren was Jörgen de man die de contracten met Brugmedia afsloot voor de Sassendonkse carnavalskrant. Dit jaar schittert hij als een begeleider van Prins Michaël I met Adjudanten Stiek en Smink.

Zijn toewijding aan de vereniging blijft opmerkelijk, zelfs na zijn Prinsenjaar 2012/2013. En hoewel zijn agenda vol zit, maakt hij kostbare tijd vrij voor zijn familie, met de zaterdagochtend als heilig moment.

Als oprichter van de AJGTB (Als Je Geen Talent Band) heeft Jörgen een bruisende groep carnavalsvierders bij elkaar gebracht, een groep die gedijt van klein tot groot, van jong tot oud en van dik tot dun. Bovendien mag een heuglijk moment niet worden vergeten:  hij is de eerste trotse winnaar van de Jan Ruberg Bokaal!

In erkenning voor zijn onvermoeibare inzet, diepgaande betrokkenheid, grenzeloze creativiteit en onvoorwaardelijke loyaliteit aan De Eileuvers en het Carnaval in Sassendonk, wordt Jörgen Korthagen bevorderd tot Commandeur In De Orde Van De Zilveren Eileuver.