Carnavalsvereniging de Eileuvers
7 mrt 2014

In Memoriam Jan Nijhuis

 

 

jnijhuis2-1Tot ons verdriet vernamen wij van het overlijden van ons erelid Jan Nijhuis. Hij overleed op dinsdag 4 maart jl, de laatste dag van carnaval, de dag van Vastenavond.
Jan was een Eileuver in hart en nieren en heeft de vereniging in vele functies gediend. Al in de jaren ’50 maakte hij deel uit van de Raad van 11 en daarna diende hij in het bestuur als 1e penningmeester en in de jaren ’80 als 1e secretaris. Tussendoor is hij nog lid geweest van de Senaat en in de jaren ’90 was hij Kanselier der Orden. Om al die verdiensten werd hij tijdens het 33-jarig jubileum benoemd tot erelid van onze vereniging.

Zelf heb ik Jan leren kennen tijdens de Zittingsavond in 2003. Namens de vereniging trad hij toen en in de jaren daarna op als gastheer voor B&W van Zwolle tijdens die avond en het Seniorencarnaval en de afname van het defilé tijdens de optocht. Jan was daarbij uiterst voorkomend en een enthousiast vertegenwoordiger van de Eileuvers. En later mocht ik als voorzitter van hem een zilveren speldje met daarop de Eileuver ontvangen dat nog stamde uit zijn tijd als Kanselier. Ik draag het met ere.

De laatste jaren, na het overlijden van zijn vrouw, waren moeilijk voor Jan. Zijn afnemende gezondheid verhinderden hem om de avonden van de vereniging te bezoeken. Hij had het daar erg moeilijk mee, zo bleek mij toen ik hem opzocht rond het jubileum in 2012. 

Wij gedenken Jan met warmte, genegenheid en dankbaarheid voor zijn inzet voor de vereniging in zes decennia. Dat hij ruste in vrede. 

Jaap Hagedoorn, voorzitter cv De Eileuvers