Carnavalsvereniging de Eileuvers
16 sep 2020

Besluit GCO seizoen 2020-2021

Zoals niemand zal verbazen, zal het Sassendonkse carnavalsseizoen 2020-2021 als gevolg van COVID-19 anders verlopen dan normaal. In het gemeenschappelijk carnavalsoverleg (GCO) van de Zwolse carnavalsverenigingen en de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) zijn dinsdagavond een aantal beslissingen genomen voor dit carnavalsseizoen:
 
  • - Er zal geen optocht zijn tijdens het Sassendonkse carnaval in 2021.
  • - Er worden geen nieuwe hoogheden gekozen dit seizoen, dus ook geen nieuwe Stadsprins en JeugdStadsprins.
  • - Tot januari worden alle officiële activiteiten van de carnavalsverenigingen geannuleerd. Ook de zittingsavonden en -middagen met abdicatie en opkomst van nieuwe hoogheden en adjudanten vinden geen doorgang (uitgezonderd een abdicatie bij de Pepperbussies).

Het volledige persbericht over dit besluit is hier te lezen.

Uiterlijk in januari komt het GCO weer bijeen om de situatie en eventuele mogelijkheden om carnaval te vieren opnieuw te bezien. Voor nu: blijf veilig en gezond.

Door de besluiten die door het GCO en daarmee dus ook door CV de Eileuvers zijn genomen, zullen Prins Willem van Bourgondië en Jeugdprins Mike II ook in carnavalsseizoen 2020 - 2021 aanblijven als hoogheid van onze vereniging. Zo zullen wij nog een jaar langer bourgondisch kunnen genieten van deze toppers!