Carnavalsvereniging de Eileuvers
13 feb 2020

Intocht Rode Torenplein

Op zaterdag 22 februari a.s. belooft de start van het Sassendonkse carnaval anders dan anders te lopen. Al jaren zijn we gewend dat de Stadsprins samen met de Jeugdstadsprins om 10:11 uur met de trein in Sassendonk aankomt. Dat is het eerste moment waarop de Stadsprins het roer in handen heeft.
 
Dit jaar zal Stadsprins Willem van Bourgondië I letterlijk het roer omgooien. Om begrijpelijke redenen is een aankomst op het station dit keer niet mogelijk. Maar niet getreurd want er is een fantastisch alternatief gevonden! In 2014 heeft het toenmalige Prinsendom van Sassendonk de krachten gebundeld en geld ingezameld voor Stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen en de bouw van het schip “De Jonathan”. Hiermee is een band ontstaan tussen de Stichting en het carnaval. Vier jaar later is een prachtig schip opgeleverd dat vaartochten organiseert voor mensen met een beperking. En datzelfde schip helpt op 22 februari 2020 het Sassendonkse Carnaval. Dit door geheel belangeloos alle Hoogheden en hun Adjudanten gezamenlijk de stad binnen te varen en hen aan wal te zetten op het Rode Torenplein rond 10:11 uur. Uiteraard is alle (vrijwillige) steun voor de prachtige Stichting welkom.
 
Op de kade verwachten we vele Sassendonkers die daar, met dank aan Lunchroom Blocks, de eerste dronk op Sassendonk kunnen nuttigen. Daarna kan iedereen zich bewegen naar de Nieuwe Havenbrug waar het AdjudantenSlim het de Stadsprins opnieuw lastig zal maken de stad binnen te komen.