Carnavalsvereniging de Eileuvers
17 nov 2022

Gouden Eileuver voor Hans Hubbers

Hans heeft zijn sporen en verdiensten in het Zwolse carnaval verdient. Was hij 1985-1986 nog Stadsprins en Prins der Eileuvers Hanz I. Daarna is hij zich blijven inzetten voor onze vereniging. In 2002 werd hij bevorderd tot Commandeur in de Orde van de Zilveren Eileuver, omdat hij altijd een groot motivator in het Zwolse #carnaval is gebleven.

Een rol die hij op geheel eigen wijze heeft voorgezet tot op de dag van vandaag. Sterker nog, hij heeft de rol uitgebreid samen met Vorst Corné I. Als Duo de HaCo’s treden ze (vaak belangeloos) samen op bij vele gezellige gelegenheden ( inclusief activiteiten van andere verenigingen). Zelfs nu hij in Frankrijk woont komt hij met plezier terug om deze optredens te verzorgen.

Uiteraard is hij ook één van de trouwe P10-leden en schenkt hij voor menig carnavalsliefhebber, die P10 komt bezoeken, graag een biertje in op het Grote Kerkplein tijdens het carnaval.

Drie jaar lang (2020-2022) was hij begeleider van het illustere trio Prins Willem van Bourgondië en Adjudanten Paturain en Boursain. Daarnaast begeleidt hij de laatste jaren voor Corona de abdicatie van de Hoogheid op zijn gitaar, waardoor menigeen een traantje wegpinkt. Verder is hij al vele jaren actief in de Bouwcommmissie van onze carnavalswagens.

Een carnavals- en gezelligheidsdier in hart en nieren en altijd een echte Eileuver gebleven!

In Zwolle was Hans tevens tot 2020 nauw betrokken bij het Sinterklaasfeest in de Aa-landen.

Voor deze onverminderde inzet voor de vereniging, het Sassendonks carnaval, het ‘omlijsten' van de activiteiten van de vereniging op uitermate muzikale en vocale wijze en het verzorgen van de algemene 'vrolijke noot' in Zwolle bevordert de vereniging Hans Hubbers tot Grootofficier in de Orde van de Gouden Eileuver.