Carnavalsvereniging de Eileuvers
25 Apr 2022

In memoriam Bertus van Emmen

In memoriam Bertus van Emmen
17 oktober 1934 – 11 april 2022
 
Onlangs hebben wij tot onze spijt vernomen dat Bertus van Emmen is overleden. Bertus was echt een van de mensen van het eerste uur: een man die de vereniging vele jaren trouw is geweest binnen vooral de bouwcommissie, maar ook bij de versieringscommissie en de groenvoorzieningscommissie.
 
Bertus was een hardwerkende kracht binnen de vereniging. Binnen de bouwcommissie was hij de sturende ‘vader’ die als vakman altijd klaar stond met raad en daad. Naast zijn werkzaamheden aan de wagens zorgde hij ook dat er in de werkplaats voldoende bouwmaterialen aanwezig waren. Hij was samen met de hechte bouwcommissie veelvuldig actief met het realiseren van een geweldige wagen voor Prins en vereniging.
 
Ook trok hij regelmatig z’n baantjes met de grasmaaimachine over het grasveld bij de werkplaats en zorgde hij voor de afvoer van afval, ook van alles wat uit de flats bij de werkplaats kwam.
 
Kortom, Bertus was binnen de vereniging een zeer gewaardeerd en gerespecteerd lid en voor veel Eileuvers een dierbare persoon. Die waardering heeft carnavalsvereniging de Eileuvers hem ook laten blijken door hem te benoemen als Lid van Verdienste.
Bertus zal altijd blijven leven in onze herinnering.