Carnavalsvereniging de Eileuvers
23 Feb 2022

Kleintje Carnaval

Aankomend weekend is het Carnaval. Na 2 jaar corona-maatregelen kunnen we eindelijk weer dit mooie feest vieren. Feest voor alle Zwollenaren. In kleinere vorm weliswaar, maar Carnaval gaat door! Sassendonkers: haal je carnavalskleding van zolder en vier "Kleintje" Carnaval met ons mee!

Inmiddels hebben diverse horeca enorm snel geschakeld en zullen we o.a. carnaval vieren bij Café de Pul , Blocks, Het Vliegende Paard, Bloopers, Shotto, Café de Kuiperij, 't Swolsch Café, Café 't Kroegje, Café de Gezelligheid, Ons Cafe, Café Lucky, De Bommel, het Proeflokaal, Sirtaki (i.p.v. de Hoofdwacht), Molly’s, Café de Stoof en Café Koos! Tevens doen inmiddels diverse restaurants mee, zodat ook onze maagjes goed gevuld blijven. Er zal dit jaar geen grote feestent staan in #Sassendonk. WEL is het mogelijk voor de horeca om te werken met (overdekte) buitentaps tot 01:00 uur. Hierdoor ontstaat er niet onnodig veel druk op de horeca. Deze lessen hebben we geleerd uit het verleden. We zijn blij dat de gemeente met de horeca en het GCO heeft meegedacht en ondanks de zeer korte voorbereiding tot dit besluit is gekomen. Zo kunnen we samen toch in onze herkenbare en gemoedelijke Sassendonkse sfeer het feest samen en veilig vieren, zowel binnen als buiten.

Zoals al eerder gecommuniceerd is het voor de carnavalsverengingen onmogelijk om nog formele evenementen te organiseren binnen dit korte tijdsbestek. Dit betekent dat er dit jaar geen startavond op de grote markt, presentatie Hoogheden en Adjudanten, opzetten Eileuver, optocht, carnavalsdienst, sleuteloverdracht, Hoogheden karaoke, etc. is. De verenigingen zullen niet formeel naar buiten treden dit jaar. Uiteraard zullen leden van de verengingen op persoonlijke titel carnavalsactiviteiten van de deelnemende horeca actief ondersteunen.

Laten we dit jaar samen “klein, maar fijn, wel carnaval” vieren. Hopelijk kunnen we dan volgend jaar voor de 66e keer het #carnaval weer ouderwets groots en 5 dagen vieren met elkaar.

#SamenSassendonk