Carnavalsvereniging de Eileuvers
11 sep 2022

Margriet Velthuis erelid

Als we de Dikke van Dalen open slaan en kijken bij het woord snijder/snijdster staat er oudhollands voor kleermaker/ kleermaakster, kijken we bij coupeuse dan staat er naaister/ kleermaakster die maat neemt en stof knipt.

Als we kijken bij het Hof staat er residentie van een Vorst en kijken we bij hofnaaister staat er kleermaakster aan het hof.  Kijken we bij hofdracht dan staat er klederdracht van de hovelingen.
Hierbij is alles gezegd over wat Margriet doet voor onze vereniging de Eileuvers.

Maar Magriet is meer dan hofsnijdster, hofcoupeuse, hofkleermaakster en hofnaaister. Margriet is moeder van creatieve carnavalskledij van prinsen en prinsessen en vele carnavalsvierders in Sassendonk en omgeving. Margiet ontdektde carnaval zelf toen ze in de ouderraad van de basisschool de Wieden zat. Deze ouderraad heeft toen besloten om carnaval op school te vieren. Daarna heeft de carnavalscommissie de stoute schoenen aan getrokken om samen carnaval te vieren en aan de optocht deel te nemen. Commissieleden kwamen met ideeën en Margiet maakte de kleding. Zo ontstond een van de creatieve groepen in de Sassendonkse optocht. 

Later toen Margriet drukker werd met kleding opdrachten voor de Eileuvers stond haar werk in het teken van het Hof. De Prins en de adjudanten kleden, de dansmariekes en vele andere functionarissen. Margiet staat de vereniging bij met hand en spandiensten en is altijd paraat met haar EHBO- kleding kit. Daarnaast maakt ze kleding voor diverse carnavalsgroepen en clubjes. Ook voor haar eigen club Kiek,n Wat Ut Wöt en neemt deel aan diverse verenigingsactiviteiten in zeer creatieve outfits.

Buiten de carnaval om zet zij zich in voor de Hanze en maakte prachtige middeleeuwse kostuums. Margiet is een waar ambassadrice voor de Eileuvers, Sassendonk en de Hanzestad Zwolle.

Vandaar dat het bestuur, na conform het Reglement van Protocol en Discipline Margriet tot erelid van de Eileuvers benoemt!


 Margriet Erelid

Margriet Erelid Eileuvers