Carnavalsvereniging de Eileuvers
26 jan 2022

Persbericht (GCO) Zwolle

Persbericht Gemeenschappelijk Carnavalsoverleg (GCO) Zwolle
26 januari 2021

Dinsdagavond jl. hebben de carnavalsverenigingen uit Zwolle en Hattem samen met de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ), verenigd in het GCO online vergaderd. Hier hebben we gezamenlijk de conclusie getrokken dat het carnaval dit jaar niet mogelijk is op de “originele” data. De afgekondigde “versoepelingen” tijdens de persconferentie van gisteravond zijn ruim onvoldoende. We kunnen alleen een volwaardig programma organiseren zonder 1,5 meter en placering en met een minimale sluitingstijd van 00:00 uur.

Carnaval is geen evenement wat je zo maar even in zijn geheel verplaatst naar een ander moment in het jaar. Samen hebben we gekeken in hoeverre het haalbaar is om in 2022 en volwaardig (alternatief) carnaval te organiseren op een ander geschikt moment. Hierbij hebben we diverse overwegingen afgewogen, zoals andere evenementen die gepland staan in Zwolle, de belangen van de horeca, de voorbereidingstijd, draagvlak, geldende coronamaatregelingen, perspectief op verdere versoepelingen, etc. Dit alles juist met de intentie om het carnaval en haar originele tradities te behouden voor de lange termijn.

Helaas hebben we samen moeten concluderen dat er in 2022 geen volwaardig (alternatief) carnaval mogelijk is. Er gaat opnieuw definitief een streep door alle carnavalsactiviteiten.

We zullen moeten leren leven met Corona. Het gaat niet meer weg. We kunnen het niet verslaan. We weten niet welke variant er volgend jaar weer is. Dat maakt het meer dan uitdagend en niet vanzelfsprekend dat we het volgend jaar weer “gewoon ouderwets” kunnen vieren met elkaar. Het GCO zal daarom in april weer samen komen om zo goed als dat kan samen te kijken na wat kan er wél.


We zullen in eerste instantie natuurlijk kijken hoe we carnaval op de originele data kunnen organiseren (plan A). Hierbij zullen we tevens onderzoeken of er een plan B of C kan worden gerealiseerd, indien het carnaval weer niet op de oorspronkelijke data kan plaatsvinden.

Persbericht Gemeenschappelijk Carnavalsoverleg (GCO) Zwolle
 
Voor vragen kunt de volgende personen (weergegeven o.b.v. alfabetische volgorde) benaderen:

Jan de Vries                      
voorzitter CV d’Oelewappers
tel. 06 – 22 52 69 68

Jolinda Fels                       
voorzitter CV de Pepperbussies
tel. 06 – 51 79 46 94

Marc Slotman                 
voorzitter CV de Knienebelters
tel. 06 – 50 60 30 09

Marco Wolf                      
voorzitter CV de Kladdegatters
tel. 06 – 15 35 10 68

Marinus Roijakkers        
voorzitter CV de Deurzakkers
tel. 06 – 25 32 07 50

Raymond Veldman        
voorzitter CV de Gleuvenskoevers
tel. 06 – 30 73 80 63

Ronald van Gerner         
voorzitter CV de Tonnezotters
tel. 06 – 51 77 83 99

Ton Leense                       
voorzitter HESZ               
tel. 06 – 23 11 23 70

Cor-Jan Bruggeman       
voorzitter CV de Eileuvers
tel. 06 – 30 18 16 97


DOWNLOAD PERSBERICHT