Carnavalsvereniging de Eileuvers
15 feb 2023

Cor Jan Ridder in de Orde van de Bronzen Eileuver.

Cor Jan Bruggeman, sinds 2018 de Veurzitter van Carnavals Vereniging de Eileuvers. Maar voordat hij de Voorzittershamer ter hand nam heeft hij enige jaren stage gelopen en de nodige ervaring opgedaan bij tennisvereniging PAF en de ondernemingsraad van de Royal Bank of Schotland. Bij dit stagetraject hoorde ook een rondgang langs Sassendonkse carnavalsverenigingen en zelfs het oprichten van één vereniging. Uiteindelijk zou hij landen bij Sassendonks trots, de Eileuvers.

De polonaise door carnavalsland verliep ongeveer als volgt: Als kleine jongen stond hij al vroeg in de kroeg liedjes te zingen. Omdat zijn vader zeer actief was in het Knienehol ging Cor Jan als prins, de Knienebelters voor in het seizoen 2002-2003. Elf jaar later stond hij als adjudant naast zijn maatje, Prins Raymond van de Gleuvenskoevers. Na hun abdicatie was hij een blauwe maandag lid van het dansmariekes duo de Pink Ladies, maar daar lagen zijn talenten overduidelijk niet. Dit jaar gaan de jeugdhoogheid en adjudanten als Pink Ladies Sassendonk onveilig maken, dus toch een inspiratiebron geweest, toeval bestaat dus niet. Als hij niet in officieel loopt is Cor Jan herkenbaar aan zijn oranje hoedje dito blouse en zilveren jasje. Van vrijdagavond tot dinsdagnacht viert hij fanatiek carnaval. Hij heeft inmiddels een traditie opgebouwd op de woensdagochtend, tijdens het krieken der dagerraad doet hij het licht uit in café de Gezelligheid.

Cor Jan maakte als Veurzitter van de Eileuvers een vliegende start door een visie traject op te starten om op zoek te gaan naar ons DNA. Hij ging op zoek naar talenten binnen de vereniging en probeerde deze optimaal te benutten en in te zetten. De Eileuvers staan door zijn toedoen op de lijst van het immaterieel erfgoed, het inzetten voor het levende behoud van het carnaval in de toekomst en voor nieuwe generaties. Als waardig bestuurder heeft hij tijdens de corona-pandemie zijn “mannetje” gestaan. Iedere keer weer opnieuw bijstellen, anderen motiveren, positief denken en opnieuw weer ‘de paden op de lanen in”.

Als Veurzitter nam hij zitting in het GCO om daar aan de weg te timmeren met als speerpunten visie, verbreden, verbinding en saamhorigheid. Onder andere door zijn niet aflatende energie en enthousiasme zitten alle verenigingen en de HESZ aan tafel en is recent het Sassendonkse symbool gelanceerd.

Cor Jan is onze welbespraakte en goedlachse Veurzitter. Voor Carnavalsvereniging de Eileuvers reden genoeg om Cor Jan Bruggeman in het Jubileumjaar te benoemen tot Ridder in de Orde van de Bronzen Eileuver.


Cor Jan Ridder in de Orde van de Bronzen Eileuver.