Carnavalsvereniging de Eileuvers
19 dec 2023

Harry Manuel Orde van verdienste in Goud.

Harry Manuel
Orde van verdienste in Goud.

Met een hart vervuld van toewijding en een onwankelbare inzet heeft Harry Manuel      zich onderscheiden als een ware hoeder van de tradities en normen binnen De Eileuvers. Zijn rol als bewaker van de integriteit van onze geliefde vereniging is niet slechts een taak, maar een roeping die hij met bewonderenswaardige passie vervult als Chef de Protocol.

Jarenlang creëerde Harry met enthousiasme een begeleidingslijst voor onze bezoeken aan andere carnavalsverenigingen, waardoor wij altijd met ‘stevige’ delegaties onze zusterverenigingen bezochten. Zijn verantwoordelijkheid bij formele evenementen overstijgt het gewone, waarbij zijn fluitje als het betoverende symbool van samenkomst fungeert. Zijn aanwezigheid is als een dirigeerstok die zorgt dat er daadwerkelijk harmonie en uitstraling binnenkomt bij opkomst van ons Hof.

In de schaduwen van erkenning is Harry een onzichtbare held in de onderscheidingscommissie, waar hij met onmiskenbare deskundigheid formele voordrachten en certificaten creëert voor degenen die onze vereniging met eer hebben gediend. Hij is één van de architecten van waardering en erkenning voor degenen die de essentie van De Eileuvers en het carnaval belichamen.

Als beschermer van onze regels heeft Harry met zijn scherpe inzicht en juridische wijsheid De Eileuvers bijgestaan bij de aanpassing van het "Reglement van Protocol en Discipline" en het "Huishoudelijk Regelement" versie 2021. Binnen de geleding Protocol & Senaat wordt Harry's pen gehanteerd als een magisch instrument dat woorden tot leven wekt.

Zijn speeches zijn geen verzameling van zinnen. Hij weeft taal als een kunstenaar en brengt de boodschappen van De Eileuvers met hoffelijke elegantie over. Harry's connecties met Oldenzaal hebben ons in contact gebracht met onze kleurrijke moedervereniging "De Kadolstermennekes". Zijn netwerk is als een magisch web dat vriendschappen versterkt en de banden tussen carnavalsgemeenschappen verdiept.

Aan al zijn taalkundige talenten kan de rijdende rechter in Nederland nog een spreekwoordelijk puntje zuigen en daarom verlenen wij, Harry Manuel, vol lof en dankbaarheid de Orde van Verdienste in Goud.