Carnavalsvereniging de Eileuvers
23 mei 2023

In memoriam Corné Tamarinof.

In memoriam Corné Tamarinof.

“Iets in mij zegt dat we elkaar binnenkort weer zullen treffen”

Op 21 mei j.l. overleed op 72 jarige leeftijd Corné Tamarinof.
 
Een bekende Zwollenaar, zo kunnen we Corné wel noemen, zijn hele leven is hij de Peperbus trouw gebleven.

Velen zullen hem kennen van het podium. In zijn jonge jaren trok hij het land door om met zijn band de muziek te verzorgen tijdens talloze feesten en partijen. Maar ook in de bekende revues van Willem van der Veen liet hij zich graag zien. Meer dan 15 jaar speelde hij de rol van Co in het roemruchte duo de HaCo’s. Een uit de hand gelopen geintje dat aanvankelijk slechts 1 middag zou duren!

Als spreekstalmeester was hij overal te horen: tijdens grote Eileuver feesten, het defilé van de carnavalsoptocht en het smartlappenfestival in Odeon. Als er iets gepresenteerd moest worden kon je altijd Corné vragen.

Na zijn pensionering pakte hij een nieuwe uitdaging op: zingen voor de bewoners van verzorgingstehuizen. Hierbij heeft hij zo ongeveer alle tehuizen in Zwolle en omgeving aangedaan.

Dat muziek zijn lust en leven was moge duidelijk zijn. The Beatles en met name Paul Mc.Cartney, daar kon je hem eigenlijk niets nieuws over vertellen. Hij wist er werkelijk alles over.

Carnavalsvierders zullen hem kennen als Stads- en Eileuverprins in het seizoen 1986-’87.  Dochter Tatjana volgde in het seizoen ‘93/’94 als Jeugdprinses. Een echte Eileuver familie.

Zijn liefde voor carnaval bracht hem bij de Feest&Bezinning, een vriendenclub die uiteindelijk naam heeft gemaakt door de P10; de carnavalskeet waar iedereen welkom was en die op een gegeven ogenblik werd uitgeroepen tot gezelligste carnavalscafé van Sassendonk.

In de eerste echte baan van Corné bij Tijl werkte toen ook de nog heel jonge Martha. Ze kregen verkering en trouwden. Samen kregen ze twee prachtige dochters en die brachten de kleinkinderen ter wereld waar opa en oma enorm van genoten.

Een echte Corné uitspraak was “Iets in mij zegt dat we elkaar binnenkort weer zullen treffen”. Maar voor nu zullen wij het moeten doen met de herinnering aan Corné als bijzonder mens en zijn muzikale hoogstandjes als “Zierikzeese Marie” en  “de Koekoek”.         
                            
De Eileuvers zullen Vorst Corné met groot respect gedenken.

Corne
 
Wij wensen Martha, kinderen en kleinkinderen alle sterkte toe bij dit grote verlies.