Carnavalsvereniging de Eileuvers
5 okt 2023

In memoriam Peter Holterman

In memoriam Peter Holterman
(geb. 23 jan. 1952 / overl. 3 okt. 2023)

'Vorst Peer is niet meer'

Op 3 oktober j.l. overleed op 71 jarige leeftijd Peter Holterman.

Vorst Peer, zoals hij binnen onze vereniging beter bekend is, werd geboren in Deventer maar groeide op in de stad die hij zijn leven lang lief had en trouw is gebleven: Zwolle.

Na zijn middelbareschooltijd studeerde hij aan de Pedagogische Academie in Steenwijkerwold en was daarna vele jaren werkzaam als docent bij Landstede en ROC van Twente

Peter speelde jarenlang de grote trom in de boerenkapel “De Notenbalkers” en vormde daar samen met Piet Demmer en Eddy Eek het “Nederlands Slagwerktrio”. De kapel was jarenlang hofkapel van de Oelewappers en de Eileuvers en zo kwam hij dan ook in contact met carnaval.

Eind 70er jaren werd hij bij de Eileuvers gevraagd voor de functie raadslid Kindercarnaval en werd na verloop van tijd zelfs President van de Raad van Elf. Ook werd hij dirigent van de Hofzangers, het Eileuverkoor dat iedere week trouw repeteerde in drukkerij van der Worp, het latere Casparie. Mede door zijn moderne repertoirekeuze heeft hij met het koor vele succesvolle optredens weten te geven. De begeleidingsband van het koor groeide uit tot de zelfstandige feestband  “de Wereldberoemde Charellies” en Peter speelde daarin jarenlang op de toetsen.

In 1991 werd Peter gevraagd om Prins der Eileuvers te worden en daar hoefde hij niet lang over na te denken en samen met zijn adjudanten Piet Demmer en Paul Renckens ging Prins Peer het Sassendonkse carnaval een jaar lang voor.

Hij werd opgenomen in het Vorstendom en was binnen dit gezelschap steeds actief in woord en daad.  Zo is het wapen van het Vorstendom van zijn hand. Ook was hij vanaf het eerste uur actief betrokken bij de organisatie van de Sassendonkse Optocht Tribune. De laatste jaren had hij te maken met een afnemende gezondheid die hem afgelopen dinsdag fataal is geworden.

De Eileuvers gaan Vorst Peer missen en zullen hem met groot respect herdenken.
 
Wij wensen Nicolette, kinderen en kleinkinderen alle sterkte toe bij dit grote verlies.
 
Peter Holterman
Peter HoltermanPeter Holterman Peter Holterman Eileuvers



Door Paul Renckens (Vorst Renck I)