Carnavalsvereniging de Eileuvers
27 jan 2023

Intocht carnavalszaterdag op het Rodetorenplein

INTOCHT STADSPRINS CARNAVALSZATERDAG OP HET RODETORENPLEIN


 
Zaterdag 18 februari zal de intocht van de Stadsprins plaatsvinden op het Rodetorenplein in Zwolle.
Een intocht zoals deze traditioneel was op het station bij de NS is helaas niet meer mogelijk. Dat betekent dat een brugact (er is geen brug meer waar men overheen komt) ook een andere invulling zal gaan krijgen. Maar niet getreurd, “we maken van de nood een deugd” zegt de organisatie en dit jaar zal daarom een spectaculaire intocht nieuwe stijl plaatsvinden op het Rodetorenplein in Zwolle.
 
Het Adjudantenslim van Cv de Eileuvers nodigt jou van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Sterker nog… dit wil niemand niet missen!
Zowel de intocht als de uitdaging (voorheen brugact) zal op en rond het Rodetorenplein plaatsvinden.

Rond 9.33 uur worden Stadsprins Libra I en zijn adjudanten Tandje en Bandje en Stadsjeugdprinses Maeghan I met adjudanten Anna en Meike verwacht op het Rodetorenplein. Ook de Prinsen en Prinsessen en hun adjudanten van de diverse andere carnavalsverenigingen zullen vanzelfsprekend aanwezig zijn op het Rodetorenplein. Direct na de aankomst van Stadsprins Libra I en zijn adjudanten op het plein zal de Stadsprins een uitdaging krijgen van het Adjudantenslim.

Zodra Stadsprins Libra I deze uitdaging van het adjudantenslim heeft doorstaan, zal de onthulling plaatsvinden van het ‘Sassendonk’ bord en vervolgens de eerste dronk op Sassendonk worden aangeboden door café Blocks.

Na al deze feestelijkheden zullen we gezamenlijk onder aanvoering van Stadsprins Libra I en de andere hoogheden en hofleden rond 10.50 uur vertrekken richting het Stadhuis voor de sleuteloverdracht.

De intocht deze ochtend wordt muzikaal omlijst met o.a. live muziek van Mike Appelhof. 
 
Zien wij jou ook?