Carnavalsvereniging de Eileuvers
19 dec 2023

Julien Lensen Orde van verdienste in Goud.

Julien Lensen
Orde van verdienste in Goud.

Razendsnel ontpopte Julien Lensen zich van een veelbelovend talent tot een onmisbare kracht binnen carnavalsvereniging de Eileuvers. Zijn opmars, als een vurige wervelwind, wordt gekenmerkt door zijn warmte, enthousiasme en commerciële creativiteit. In het carnavalsseizoen van 2018-2019 schitterde de goedlachse Julien als Adjudant Bal naast zijn broer Prins Balg I.

Binnen de vereniging nam Julien niet alleen plaats in het AdjudantenSlim, maar trad hij ook toe tot de commissie Zittingsavond. Zijn immer aanstekelijke geestdrift  en positieve bijdrage lieten een onuitwisbare indruk achter, niet alleen in het creëren en uitvoeren van evenementen, maar ook als opvolger van Vorst Sebas I als voorzitter­ van de Zittingsavondcommissie sinds november 2021. Daarnaast is zijn bijdrage aan de organisatie van het Carnavalsconcert, een hoogtepunt voor velen, van onschatbare betekenis.

Julien's betrokkenheid ging verder dan de festiviteiten; hij was één van de drijvende krachten binnen de sponsorcommissie van het 66-jarig jubileum. De successen spreken voor zich en met zijn deelname aan de werkgroep 555  is de financiële horizon van de vereniging weer breder geworden en gaat de vereniging een zonniger financiële toekomst tegemoet.

Als een ware carnavalsliefhebber stort Julien zich jaarlijks, vergezeld door zijn vriendengroep "het vijfde wiel", in het Sassendonks carnaval. De groep trekt bewonderende blikken tijdens de optocht met ludieke thema’s en acts, waaronder het Jamaicaanse bobsleeteam, Chocomel blikjes, Allesreinigers en the A-team. Tijdens de laatste carnavalsoptocht sleepten ze zelfs de eerste prijs in de wacht als Wandelende Wasstraat. Niemand langs de route ontkwam aan een grondige schoonmaakbeurt. Zelfs als  ‘het vijfde wiel’  de meeste spaken heeft verloren na een inspannende carnavalsdag, trekken de broers er nog even op uit, met legendarische verschijningen als Bob en Annie de Rooy, waarbij ze op een solex de kroegen onveilig maken.

Dat Julien daarnaast een toegewijde echtgenoot en vader van twee kinderen is, verdient meer dan een vermelding in een voetnoot, het is een groots compliment! Maar hij is bovenal een buitengewoon fijne vent, een creatieve en commerciële duizendpoot.  Zijn bijdragen zijn van onschatbare waarde en daarvoor kennen wij hem toe:  de Orde van Verdienste in Goud van de vereniging, die hij meer dan verdiend.