Carnavalsvereniging de Eileuvers
25 jan 2023

Lia & Jan Volkers Lid van Verdienste

Lia & Jan Volkers
Lid van Verdienste van Carnavalsvereniging De Eileuvers.

Viermaal eerder is zowel Lia als Jan onderscheiden voor de actieve bijdrage die zij gedurende een reeks van vele jaren hebben geleverd aan diverse commissies en andere spraakmakende activiteiten voor en tijdens het Carnaval en onze vereniging. Onlosmakelijk met elkaar en de Eileuvers verbonden.

Een mooi voorbeeld van Lia uit lang vervlogen tijden is het Blauwvingerfestival in 1995. Jan was toen nog Vice President van de Raad van 11. Ook haar typetjes als de Sassensoezen en de Staphorster Stippers waren legendarisch, evenals haar buuts als Jette van de Toilette. Sowieso is hun toilet een bijzonder Sassendonks museum.

Jan is 25 jaar bestuurslid geweest als afgevaardigde uit de Raad en later de Senaat, waarmee hij heel lang verantwoordelijk was voor onze interne- en externe recepties.

Menig zaal is in het verleden mede dankzij hun hulp versierd, want wat waren ze druk met die versieringscommissie. Koffie, thee en koeken, veel gezelligheid en vooral hard werken om alles mooi aan te kleden op zeer uitdagende locaties.

Tegenwoordig maken ze allebei deel uit de nieuwgevormde geleding Protocol & Senaat, waar vooral Lia zich voor een belangrijk deel bezighoudt met ‘pamperen’: zij zet zich onverstoorbaar en op onnavolgbare wijze in om de traditie levend te houden die Prins Rus I het leven liet zien toen hij op 11 november 1965 aan de kersverse ouders van Wilhelmina Johanna van Rossum, de eerstgeborene in Zwolle op die dag, de eerste ‘Vuile Luier’ overhandigde.

Jan onderhoudt nog steeds warme contacten met de Oeletoeters uit Sneek en probeert altijd zoveel mogelijk Eileuvers te mobiliseren om na deze traditionele uitwedstrijd op de zondag voor het carnaval te gaan met de bus.

Voor hun onvermoeibare inzet en betrokkenheid en de onverminderde creativiteit en loyaliteit aan De Eileuvers en het Carnaval in Sassendonk zijn De Eileuvers Lia en Jan zeer dankbaar. Vandaar dat het bestuur, na conform het Reglement van Protocol en Discipline advies ingewonnen te hebben bij de Onderscheidingscommissie, het bestuur daarop aan de Hofvergadering voorstelt om Lia en Jan Volkers allebei te benoemen tot Lid van Verdienste van Carnavalsvereniging De Eileuvers.