Carnavalsvereniging de Eileuvers
19 dec 2023

Marcel Tijhaar Orde van verdienste in Zilver.

Marcel Tijhaar
Orde van verdienste in Zilver.

Marcel Tijhaar stond gedurende het carnavalsseizoen 2013-2014 aan de zijde van Prins Paulus I heeft zich sindsdien onmiskenbaar geworteld binnen de bruisende kern van carnavalsvereniging de Eileuvers. Na een jaar vol verbinding trad hij toe tot het AdjudantenSlim, waar zijn rustige maar gestage toewijding opviel. Twee keer nam hij plaats in de kascommissie, een rol die hij met evenveel zorg als precisie vervulde.

Een opvallende rol vervulde Marcel tijdens de belactie, waar hij als waardevol lid van het belpanel niet alleen reacties verzamelde, maar ook actief deelnam aan de evaluatiesessies. Als kers op de verenigingstaart coördineerde hij de organisatie van de familiedag, een evenement doordrenkt met traditionele gezelligheid, spelletjes voor de jongsten en sportieve activiteiten voor de oudere jeugd. Samen met Mariska en Vorst Jelmer bracht Marcel de familiewaarden van de vereniging opnieuw tot leven.

Als de eerste voorzitter van het AdjudantenSlim, sinds hun toetreding in maart 2019, als geleding tot carnavalsvereniging de Eileuvers, heeft Marcel met een kalme, vriendelijke en doortastende leiderschapsstijl de vergaderingen van dit illustere gezelschap voorgezeten. Het AdjudantenSlim is onder zijn leiding een onmisbaar element geworden in het hedendaagse Sassendonkse carnaval, met spraakmakende acts zoals de gevreesde brug-act en een kroegentocht op dinsdagavond.

Wanneer de nacht valt en slechts de doorgewinterde carnavalsvierders overblijven, verschijnen Ralph (Marcel) en Rudy (Jan Paul) uit de krochten van Sassendonk. Als trouwe rendieren lopen zij al meer dan 20 jaar tot in de kleine uurtjes door de kroegen, op zoek naar een blauw handje of een simpel biertje. De avond wordt traditioneel afgesloten in de stal van de FEBO, waar beiden genieten van een laatste gastronomische lekkernij voordat ze tevreden huiswaarts keren. Waarachtig het bewijs dat het carnavalsbloed van Vorst Tip door Marcel’s aderen stroomt.

Voor zijn niet aflatende betrokkenheid bij en het organiseren van activiteiten voor de Eileuvers, alsmede zijn actieve rol in zotte acts komt Marcel een welverdiende onderscheiding toe. Daarom heeft de vereniging besloten hem te eren met de Orde van Verdienste in Zilver.