Carnavalsvereniging de Eileuvers
16 jan 2023

Rene Ridder in de Orde van de Bronzen Eileuver

Rene de Heer
Ridder in de Orde van de Bronzen Eileuver

Waar René de Heer verschijnt, verschijnt er een glimlach. Niet alleen de glimlach van de immer goedlachse volksvertegenwoordiger, ook bij menig Zwollenaar. Toegankelijk, benaderbaar en meewerkend als raadslid, wethouder en zeker in zijn laatste Zwolse bestuurlijke jaren als loco-burgermeester. Ook als mens een zeer aimabele man met een goed gevoel voor sfeer en humor.

Daarnaast is René de Heer een sportliefhebber pure-sang. Op zijn naam staan onder ander de garantstelling voor PEC Zwolle, versterking Sportservice Zwolle en de verbinding tussen VO en MBO met de komst van het Victorium. Bij de Zwolse halve marathon en de 4 Engelse mijlen deelt hij als wethouder medailles uit. Uiteindelijk lukt het René om de 4 Engelse mijlen van Zwolle-Zuid tot een goed einde te brengen. Niet elegant, wel gefinisht, hulde René! Zijn twitterlijn staat vol met felicitaties aan bekende en minder bekende Zwolse sporters. In de volksmond is René de Heer onze Wim-Lex, feestvierend tussen het dameshockeyteam tijdens een kampioenschap.

René de Heer draagt het Sassendonkse carnaval een warm hart toe. Hij zet zich bestuurlijk in voor dit evenement. René is een trouwe bezoeker van de zittingsavond, in- en externe receptie en vertegenwoordigd daar het college met verve. Jaren neemt hij namens de gemeente Zwolle de sleutel van de stad in ontvangst op de dinsdag tijdens de steekafname. Zijn mooie speeches en warme woorden aan de Eileuvers en aanwezige carnavalsvierders blijven iedereen bij.

In 2014 begint René zijn prijzenkast te vullen. Als meest begrijpelijke Zwolse lijsttrekker wint hij in het supportshome van PEC Zwolle het debat en zijn eerste prijs. Een jaar later in 2015 ontvangt hij van de Eileuvers de Orde van verdienste in Goud. Daarna sprokkelt hij nog wat “kleine” prijsjes en onderscheidingen in de wacht. In 2022 sleept hij binnen vierentwintig uur twee zeer prestigieuze onderscheidingen in de wacht. Bij het afscheid van de gemeenteraad ontvangt René de erepenning van de stad Zwolle om een dag later de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld te krijgen.

Ondanks de goed gevulde prijzenkast lonkt er mogelijk nog wel iets aan de horizon. Als waardering voor alles wat hij voor het carnaval heeft betekend en als dank voor zijn aanhoudende inzet voor onze mooie Hanzestad Zwolle, benoemt carnavalsvereniging de Eileuvers René de Heer tot Ridder in de Orde van de Bronzen Eileuver.