Carnavalsvereniging de Eileuvers
23 feb 2023

ROVA Orde van verdienste in Goud

ROVA
Orde van verdienste in Goud

Al 66 jaar vieren we het Carnaval in Zwolle. Er haakten telkens meer verenigingen aan en het feest werd als maar groter. Het verplaatste zich voor een deel van de grote zaal van Suisse, feestzaal van Wientjes en andere binnen locaties ook naar ‘buiten’. Het opzetten van de Eileuver, de intocht van de Prins, de groei van carnavalvierend Sassendonk, de komst van vele andere verenigingen, en natuurlijk het straatcarnaval zelf leiden tot een grotere afvalbelasting van de binnenstad en meer buitenevenementen.
 
Als constante factor door viering en geschiedenis heen waren daar de mannen en tegenwoordig ook vrouwen van de gemeentelijke reinigingsdienst, die sinds 1996 geprivatiseerd zijn in de ROVA (Regionaal Orgaan Verwijdering Afvalstoffen). Na 1996 heeft de ROVA zich o.a. ontwikkeld tot allround facilitair bedrijf t.b.v. de gemeente Zwolle bij assistentie van calamiteiten maar ook festiviteiten, bebording, tijdelijke wegafzettingen, plaatsen van objecten etc.
 
De aanwezigheid van en tomeloze inzet van de ROVA- medewerkers bij veel van onze activiteiten en festiviteiten zoals opzetten van de Eileuver, de intocht van de Prins, de brugact, de optocht, het kindercarnaval en alle gekke ideeën die door de loop van de jaren zijn en waren ontstaan. Alsmede natuurlijk de onvermoeibare moeite en diensten bij het opruimen van alle resten van het dagelijkse carnaval, gedurende vijf dagen, ieder jaar weer. Hierdoor hebben zij het oneindige respect en aandacht gewekt van alle carnavalsvierders in het algemeen en van onze vereniging en huidig bestuur in het bijzonder.
 
De Eileuvers vonden het daarom tijd voor een eerbetoon, een blijk van waardering en wat ons betreft een ‘grote veer op de muts’ van alle mannen en vrouwen van de ROVA die dagelijks en meer specifiek tijdens het carnaval in het werkveld altijd maar weer klaar staan om onze Hanzestad te laten stralen en te assisteren bij onze activiteiten. Wij zijn trots jullie te mogen onderscheiden met de Orde van verdienste in Goud van onze carnavalsvereniging.