Carnavalsvereniging de Eileuvers
16 jan 2023

Rudi Kingma Orde van verdienste in Goud

Rudi Kingma
Orde van verdienste in Goud

Rudi Kingma is een enthousiast carnavalsvierder en een gewaardeerd Eileuver-lid. Als lid van de Raad van 11 maakt hij zijn eerste stappen in het verenigingsleven. Aan de zijde van Prins Kobus I maakte heel Sassendonk kennis met hem. Dit kreeg een vervolg als sidekick van Kobus tijdens de presentatie van de Eipieper middagen. Bij de Sassendonkse Pptocht 2023 zal het luidruchtige trio opnieuw van zich laten horen als presentatoren van de Sassendonkse Optocht Tribune (SOT). De laatste carnavalsjaren leverde Rudi al hand en span diensten voor de SOT.

Rudi Kingma is een van de initiatiefnemers van het AdjudantenSlim. Hij nam het voorzitterschap in 2010 op zich nadat mede initiatiefnemer Harold van Riessen werd verkozen tot Stadsprins en subiet werd ontheven uit zijn functie. Eerst was deze `kwajongensclub` kritisch en enigszins controversieel, later vernieuwend en actief. Het AdjudantenSlim heeft inmiddels haar 11-jarig jubileum gevierd en is niet meer weg te denken bij carnavalsvereniging de Eileuvers en het Sassendonkse carnaval. Rudi was actief betrokken bij de gesprekken met de oud-voorzitter Jaap Haagendoorn en de huidige voorzitter Cor-Jan Bruggeman over de officiële toetreding van het AdjudantenSlim als geleding van de Eileuvers.

Rudi ventileert gevraagd en ongevraagd zijn mening maar onderbouwt dat met feiten en historische carnavaleske weetjes. Hij is een onmisbare schakel bij de Brugact en haalt ieder editie daarvan de kranten confetti op bij Frion. Ook de welbekende oranje pionnen waar menig hoogheid zich een weg om heen heeft geslingerd worden door Rudi opgehaald bij Trafficsupport.

Maatschappelijk draagt Rudi ook zijn steentje bij. Hij is actief bij de Zwolse Hockey en Jeux de Boulles vereniging.

Dit alles heeft er toe geleidt dat de verenging heeft gemeend de in 2011 toegekende Orde van verdienste in Zilver te verzwaren. Als waardering voor zijn onverminderde inzet in het Sassendonkse carnaval en bij het AdjudantenSlim verleent de vereniging de Orde van verdienste in Goud aan Rudi Kingma.