Carnavalsvereniging de Eileuvers
25 jan 2023

Wim van der Vegt Erelid

Wim van der Vegt, Vorst William I (carnavalsseizoen 1998-1999)
Erelid van Carnavalsvereniging De Eileuvers

Wim van der Vegt, Vorst William, Prins William de 1ste , in het carnavalsseizoen 1998-1999 en adjudant aan de zijde van Prins Stiek de 1ste in het carnavalsseizoen 1983-1984, is een carnavalsvierder in hart en nieren. Door de jaren heen heeft Wim deel uitgemaakt van o.a. de Pärremetôsie en binnen de vereniging bestuursfuncties bekleed en deelgenomen aan diverse commissies. De vraag is gerechtvaardigd, in welke commissie heeft Wim niet gezeten?

Wim heeft een luisterend oor voor een ieder, een warme hand op je schouder, gevraagd en ongevraagd advies. Binnen het vorstendom is hij een gewaardeerde collega die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt en een wezenlijke bijdrage levert aan menig discussie en het oplossen van verenigingsvraagstukken.

Het carnavalsbloed kruipt waar het niet gaan kan. Na een aantal voorzichtige jaren waar Wim onbedoeld, maar zeer gemeend met zijn rust en raad als een soort pater familias voor de Eileuver-familie optrad, is hij weer actief geworden in de bouwcommissie. Hij is constructief, verbindend en creatief. De nieuwe prinsenwagen krijgt in dit jubileumjaar een complete make-over en daarin is de hand van Wim zeker zichtbaar.

Daarnaast is Vorst William een echte sportliefhebber. In zijn leus en rede werd hier al naar verwezen, ‘Heel Sassendonk op de been’ en graaf van Berkum tot Vegtlust. In Berkum op sportpark de Vegtlust is William een welgeziene gast en fanatiek supporter van het eerste elftal. Sinds 2018 is hij ambassadeur van de Oldstars Walking Football VV Berkum. In de jaren daaraan voorafgaand heeft hij zich verdienstelijk gemaakt als leider en teammanager van het eerste elftal. Rond 5 december maakte hij zijn opwachting als voetballende Sinterklaas voor de pupillen.

Vorst William is een aimabel man en ambassadeur van de Eileuvers. In 2018 is hij benoemd tot Commandeur in de Orde van de Gouden Eileuver. Gezien zijn trouwe staat van dienst en zijn niet aflatende inzet voor de vereniging heeft het bestuur, na conform het Reglement van Protocol en Discipline advies ingewonnen te hebben bij de Onderscheidingscommissie, besloten Vorst William aan de Hof vergadering voor te dragen en vervolgens te benoemen tot Erelid van Carnavalsvereniging De Eileuvers.