Carnavalsvereniging de Eileuvers
8 jan 2024

Barry van As Orde van Verdienste in Goud

Barry van As
Orde van Verdienste in Goud.

Barry van As is wellicht de minst bekende, maar toch zeer prominente Zwollenaar. Als gerenommeerd regisseur staat hij bekend als een ware vakman achter de schermen, met nationale producties als Man Bijt Hond, Spoorloos en Memories op zijn naam. Tegenwoordig is hij de bevlogen eigenaar van Spookfish Media, waar hij niet alleen zijn professionele talenten inzet, maar ook zijn hart en ziel heeft gewijd aan het verrijken van onze carnavalsgemeenschap. Zijn uitzonderlijke bijdrage aan de documentaire "Zwols Levenslicht - 66 jaar carnaval in Sassendonk" is een kroon op zijn werk.

In deze meesterlijke documentaire heeft Barry met een ongekend oog voor detail en een diep gevoel voor verhalen de kleurrijke geschiedenis van 66 jaar carnaval in Sassendonk vastgelegd. Zijn regievaardigheden, het vermogen om de essentie van het carnaval in ons geliefde Sassendonk in de camera te vangen, en zijn bekwaamheid om emoties op te roepen, hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten in de harten van velen die het voorrecht hadden deze filmische reis te ervaren.

Barry's toewijding reikt verder dan louter het vastleggen van beelden. Met ongekende passie en toewijding heeft hij de ziel van de Eileuvers weten te prikkelen en deze gepresenteerd als een levendig eerbetoon aan 66 jaar onvergetelijke festiviteiten, saamhorigheid en traditie. Zijn werk overstijgt het label van een documentaire; het is eerder een kostbaar monument dat onze geschiedenis vereeuwigt en onze onderlinge verbondenheid viert.

Zijn onschatbare bijdrage aan het culturele erfgoed van onze vereniging en het Sassendonkse carnaval is onmiskenbaar. Zijn grenzeloze inzet om niet alleen een visuele traktatie te creëren, maar ook een emotionele reis die diep inzicht biedt in onze geliefde vereniging en de beleving van unieke carnavalsliefhebbers in Zwolle, getuigt van zijn diepgaande betrokkenheid en onwankelbare toewijding.

Als een symbolisch blijk van onze diepste waardering voor zijn exceptionele inzet, meesterlijke creativiteit en onschatbare bijdrage aan de rijke geschiedenis van Carnavalsvereniging de Eileuvers en het carnaval in Sassendonk, verlenen wij Barry van As de Orde van Verdienste in Goud.