Carnavalsvereniging de Eileuvers
8 jan 2024

Hans Schulten De Gouden Baar

Hans Schulten
De Gouden Baar

Bij de toekenning van de Orde van Verdienste in Goud op 15 februari 2020 hebben we Hans Schulten reeds gevierd om zijn ongeëvenaarde inzet voor de Vereniging, Het Dagelijks en het Algemeen Bestuur. Zijn vakmanschap, gekoppeld aan passie en inzicht, maakten hem tot een uitzonderlijke Penningmeester van onze vereniging. Hans woog zorgvuldig alle ins en outs van actuele onderwerpen, becommentarieerde en adviseerde het bestuur op een genuanceerde maar uiterst duidelijke manier.

In 2023 staat de vereniging er na 10 jaar Penningmeesterschap onder Hans' leiding fantastisch voor, ondanks een turbulent 66-jarig jubileumjaar met festiviteiten en aanschaf van een nieuwe Prinsengarderobe. Hans anticipeerde op mogelijke hogere kosten in de komende jaren en initieerde met deze signalen een moderner en actiever Sponsorbeleid, dat nu al in 2023 en 2024 vruchten begint af te werpen.

Hoewel we in 2020 al zijn financiële capaciteiten hebben geprezen, willen we ons nu richten op andere aspecten van de mens die ruim 10 jaar onze penningmeester is geweest.

Verschillende mensen die met hem samenwerken prijzen zijn rust, weloverwogen werkwijze en vriendschap. Hans had net zo goed profvoetballer of de nieuwe Zwolse 'Richard Krajicek' kunnen zijn, want hij is geen onverdienstelijk sporter. Nog belangrijker, velen noemen hem een aimabel man, een eigenschap die we volmondig  beamen en waar we graag van hebben geprofiteerd.

Is er dan niets negatiefs te melden? Nou, negatief niet, maar gelijk de meeste financieel deskundigen is ook hem enige mate van starheid en eigenwijsheid niet vreemd. Hans vertikte consequent om zich tijdens het carnavalsseizoen te conformeren aan het officiële tenue van het Hof der Eileuvers. De vereniging heeft gezien haar belang bij een uitmuntende penningmeester echter gemeend hem deze uitzonderingspositie te gunnen, in de hoop en de verwachting dat zij hem later op een andere wijze alsnog een veer in zijn bi….. oh nee, op zijn hoed zouden mogen steken.

Hans, je bent werkelijk je gewicht in goud waard. De vereniging zou je graag op passende wijze willen onderscheiden, maar 75 kilo goud was een maatje te groot voor ons. Als blijk van zeer bijzondere waardering hebben we daarom eenmalig een speciale onderscheiding op maat laten maken, 'De Gouden Baar', om je symbolisch te decoreren met goud en te onderstrepen dat je de afgelopen 11 jaar uitzonderlijk bijzonder bent geweest voor ons.