Carnavalsvereniging de Eileuvers
9 feb 2024

In memoriam Ton Norp

In memoriam Ton Norp
(geb. 23 feb. 1967/ † 8 feb. 2024)

“Een Carnavalshart klopt niet meer”

Op 8 februari j.l. overleed op bijna 57 jarige leeftijd toch zeer plotseling Ton Norp. Een Eileuverlid, een trotse Zwollenaar, telg uit de bekende Sassendonkse carnavalsfamilie Norp, maar vooral een horecaman van Snackcorner Norp zoals menig Zwollenaar hem kende.

Ton is geboren op 23 februari 1967 en door de actieve rol van zijn familie leden al vroeg bij het carnaval in Sassendonk betrokken. Zijn vader was een graag geziene gast en speelde vele rollen tijdens het feest der Zotten. Ton was maar wat trots als hij zijn vader weer op het toneel zag staan tijdens een van diens legendarische “buuts” achter de sprekerston. Vaak op carnavalszondagochtend na de dienst.

Ton heeft altijd veel achter de schermen gedaan voor de Eileuvers en zelfs 1x ook duidelijk voor de schermen. Hij was adjudant van Prins Jelmer I tijdens het seizoen 2002-2003. Maar hij was vooral onzichtbaar aanwezig als er weer wat geregeld moest worden voor een feest van de Eileuvers. Zo stelde hij de bedrijfswagen belangeloos beschikbaar tijdens de optocht voor “De Piek van de Muziek”. Het geld dat opgehaald wordt om de muziek kappellen van te bekostigen. En na de optocht werd het allemaal keurig geteld, waarna de penningmeester blij gemaakt kon worden.

Tijdens de optocht zorgde hij er vooral voor dat de bekende snackcorner van binnen en buiten zeer feestelijk versierd was. Een traditie die lang geleden al was ontstaan en Ton zelfs uitbreidde. Vader Anton keek daar dan weer trots naar. De Stadprins en zijn gevolg kregen altijd voor het binnengaan van de stad (langs de Sassenpoort) een onvolprezen broodje kroket aangeboden door de familie. Daarnaast bestelden vele deelnemers aan de optocht, traditioneel verschillende snacks voor de hele groep! Ton kende de volgorde van de lijst uit zijn hoofd en timede het zo strak, dat de snacks bij passeren klaar stonden!

Als Kanselier en “schatbewaarder” zorgde Ton ervoor dat de onderscheidingen, Prinsenkruisen en Prinsenmedailles klaar lagen en de telling op orde was. In een grote koffer werd het edel metaal boven de Snackcorner altijd veilig opgeborgen, ook in de latere jaren toen hij geen Kanselier meer was. Door zijn betrokkenheid heeft Ton een aantal jaren meegedraaid in de o zo belangrijk Raad van 11. De club mannen en vrouwen die het ieder jaar weer mogelijk maken dat de feestelijkheden, feestelijk en zot kunnen zijn. Zo was Ton verantwoordelijk voor de organisatie van vele Zittingsavonden. En gelooft u maar, dat daar veel werk achter de schermen verricht wordt wat niet altijd evengoed zichtbaar is. Vorig jaar carnaval heeft hij nog munten verkocht in de tent en afgelopen zaterdag deed hij nog zijn vrijwilligerswerk bij de Rivierenhof.

En zo was Ton, behulpzaam, lief, heel eigen en vooral altijd in voor een praatje. Hij voelde zich thuis binnen de Eileuver familie en hij was zeer welkom bij ons. We gaan hem missen en wensen Mariëlle, Ilse, Jasper, Marcel en verdere familie heel veel sterkte de komende tijd en in het bijzonder het komend carnaval.

Tot slot, zoals we Ton hebben gekend: vier vooral een fijn carnaval en neem ook gewoon een “dropshotje” op zijn leven (een Blauw Handje mag uiteraard ook)!


Ton Norp
 
Ton NorpTon Norp Ton Norp Eileuvers