Carnavalsvereniging de Eileuvers
8 jan 2024

Leo van Elburg Orde van Verdienste in Goud.

Leo van Elburg
Orde van Verdienste in Goud.

Bij het inwinnen van informatie voor het schrijven van deze motivatie stuiten wij op een indrukwekkende staat van dienst met termen als MT lid ICT ontwikkelingen invorderingen, Sourcing Category Leader Non Product Related, MT lid demand en regie, Business Development Manager CRM en nog veel meer. Dan zouden we er haast overheen lezen dat hij ook nog een eigen ICT bedrijf bestiert en ‘Co-Owner’ is van Scholten Fietsgoed.

Is dat het dat dan? Nee hoor. Als een ware Joop den Uyl-adept staat hij zijn mannetje op de ‘rode’ barricaden van de PvdA. Gedreven, progressief en gepassioneerd. Wellicht komt hier ook zijn liefde voor het robuuste debat vandaan. Ook al kan een discussie met Leo kan soms stevig, pittig, confronterend en op het scherpst van de snede zijn, hij voert deze altijd met respect en op de inhoud. Dat is mooi, “zonder wrijving geen glans”, zeggen wij dan maar.

Daarnaast is Leo een Bourgondiër in hart en nieren. Eten en drinken zijn bij hem zeer favoriet. Dat probeert hij te compenseren met veel fietsen en zeilen. Voor zijn omgeving is dat echter niet echt noodzakelijk, want ‘hoe meer Leo hoe meer lol!

Maar de aanleiding van deze motivatie is natuurlijk ons prachtige carnaval. Leo en zijn Monique zijn eigenlijk de uitvinders van de ‘Air bnb’. Toen deze term nog niet bestond huisvesten zij al vele Uiverkuukens en carnavalsvrienden (ook wel de Papendwarsliggers genoemd) in hun binnenstadscarnavalshotel. Met Harald Dinkelberg, Ferry Rikkert en Piet van der Meer vormt hij de talkpoederbrigade die carnavalsvierders gewenst en ongewenst trakteren op een fijne wolk talkpoeder.

In het seizoen van Prins Rex I was Leo adjudant. Volgens Rex was hij veel meer dan dat; organisator, probleemoplosser, sparringpartner, begenadigd speechschrijver en bovenal goede vriend. Binnen het Adjudantenslim is Leo een aantal jaren Voorzitter geweest en heeft in die positie bewerkstelligd dat Adjudantenslim als volwaardige geleding in het Hof der Eileuvers is opgenomen.

Onlangs heeft Leo de voorzittershamer opgepakt binnen de SOT (Sassendonkse Optocht Tribune) waarmee gelijk een professionaliseringsslag wordt gemaakt in organisatie en presentatie. Deze duizendpoot blijkt ook nog eens muzikaal; als een echte Louis Armstrong blaast hij met bolle wangen de trompet bij De Stroatklinkers. En tenslotte, misschien nog wel het belangrijkste, is dat Leo de allerliefste papa is van Lotte, één van onze dansmariekes waarin hij haar stimuleert.

Vanwege zijn ‘kunst’ om zich naast tijdrovende reguliere werkzaamheden onvermoeibaar en belangeloos in te zetten voor het Sassendonkse carnaval is het met groot respect en waardering dat de vereniging Leo onderscheidt met de Orde van Verdienste in Goud.