Carnavalsvereniging de Eileuvers
4 feb 2024

Nel Oterdoom van Verdienste in Zilver.

Nel Oterdoom
Orde van Verdienste in Zilver.
Nel heeft niet alleen het vakmanschap van de Hof-naaisterfunctie omarmd, maar ook de erfenis van Margriet Velthuis met liefde en toewijding voortgezet. Margriet heeft decennia lang deze functie met passie en inspiratie voor ons allemaal ingevuld.

Haar selectie als opvolger, gedaan met zorg, liefde en aandacht door Margriet zelf, getuigt van het vertrouwen dat in Nel is gesteld en dat zij een net-zo-getalenteerde Hof-naaister met een carnavalshart is als Margriet zelf.

Het afgelopen jubileumseizoen, ter gelegenheid van het 66-jarig bestaan van onze vereniging, heeft Nel haar uitzonderlijke talenten tentoongespreid door het ontwerp en de creatie van het jubileumkostuum voor onze Prins der Eileuvers en Stadsprins van Sassendonk. Samen met Wim Klein Heerenbrink heeft ze een meesterwerk gecreëerd, doordrenkt met velours, leer en goudbrokaat-band.

Het resultaat was een ensemble dat de grandeur van Royalty belichaamt, elke steek doordrenkt met liefde en passie. Daarbij passend en onlosmakelijk verbonden ook de kostuums voor de Dansmariekes, Jeugdprins(es), adjudanten van de Stadsprins en Jeugdstadsprins(es).

Nel's bijdrage beperkt zich niet tot de hof-naaistersfunctie. Als een ware carnavals- en verenigingsliefhebber, is zij een onmisbaar onderdeel van het carnavalsclubje "Het Vijfde Wiel". Samen kleuren ze al vele jaren het toneel van het Carnaval met schitterende acts en kostuums. Haar aanwezigheid op huisrecepties, seniorencarnaval en zittingsavonden getuigt van haar onwankelbare betrokkenheid bij onze vereniging.

De vereniging is je zeer erkentelijk voor de overvloedige energie, tijd en aandacht die je investeert als hof-naaister. Je voortreffelijke werk, niet alleen voor de Stadsprins en Prins der Eileuvers maar ook voor de jeugdprins, adjudanten en de Dansgarde der Eileuvers, verdient onze hoogste lof.

In erkenning voor haar onvermoeibare inzet, diepgaande betrokkenheid, grenzeloze creativiteit en onvoorwaardelijke loyaliteit aan Carnavalsvereniging De Eileuvers en het Carnaval in Sassendonk, wordt Nel onderscheiden met De Orde Van Verdienste in Zilver.